Kucharstwo
Sortowanie
Źródło opisu
Książki
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(2)
Czytelnia
(1)
Autor
Milewska Mariola
(1)
Morris Catrin E
(1)
Prączko Anna
(1)
Stasiak Andrzej
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Przedsiębiorstwo
(1422)
Zarządzanie
(682)
Unia Europejska
(634)
Polska
(627)
Samorząd terytorialny
(531)
Kucharstwo
(-)
Środki masowego przekazu
(427)
Kadry
(418)
Marketing
(414)
Gospodarka
(406)
Banki
(383)
Organizacja
(379)
Prawo pracy
(358)
Internet
(352)
Komunikacja społeczna
(333)
Globalizacja
(322)
Integracja europejska
(318)
Prawo
(307)
Nauczanie początkowe
(300)
Postępowanie administracyjne
(284)
Dziecko
(280)
Polityka
(265)
Rodzina
(262)
Prawa człowieka
(256)
Unia Europejska (UE)
(253)
Prawo administracyjne
(252)
Praca
(245)
Zarządzanie strategiczne
(245)
Prawo cywilne
(243)
Pedagogika
(242)
Administracja
(241)
Język angielski
(238)
Prawo karne
(238)
Szkolnictwo
(236)
Nauczyciele
(235)
Finanse
(234)
Państwo
(233)
Podatek
(231)
Polityka społeczna
(230)
Kultura
(229)
Psychologia
(227)
Finanse publiczne
(226)
Socjologia
(217)
Społeczeństwo
(217)
Innowacje
(216)
Rachunkowość
(216)
Nauczanie
(213)
Szkolnictwo wyższe
(212)
Zarządzanie jakością
(212)
Opieka społeczna
(209)
Reklama
(209)
Wychowanie
(209)
Rynek pracy
(207)
Budżety terenowe
(201)
Kobieta
(200)
Menedżerowie
(200)
Nauczanie zintegrowane
(199)
Młodzież
(198)
Nieruchomości
(194)
Prawo międzynarodowe
(194)
Konkurencja
(193)
Public relations
(192)
Prawo wspólnotowe europejskie
(191)
Przedsiębiorstwa małe i średnie
(189)
Osobowość
(188)
Zatrudnienie
(183)
Konsumenci (ekon.)
(181)
Bezrobocie
(179)
Społeczeństwo informacyjne
(179)
Prawo karne procesowe
(177)
Rynek finansowy
(177)
Ochrona środowiska
(176)
Prawo Unii Europejskiej
(175)
Rynek kapitałowy
(175)
Prawo gospodarcze
(165)
Kształcenie
(157)
Umowa
(157)
Filozofia
(152)
Logistyka gospodarcza
(151)
Turystyka
(150)
Sądownictwo
(148)
Zarządzanie wiedzą
(148)
Decyzje
(146)
Papiery wartościowe
(146)
Polityka międzynarodowa
(145)
Oświata
(144)
Ubezpieczenia społeczne
(144)
Demokracja
(140)
Płaca
(137)
Stosunki interpersonalne
(136)
Psychologia społeczna
(135)
Służba zdrowia
(135)
Prawo konstytucyjne
(134)
Inwestycje
(132)
Postępowanie cywilne
(132)
Terroryzm
(132)
Prawo autorskie
(128)
Język polski
(126)
Zarządzanie zasobami ludzkimi (HRM)
(124)
Motywacja pracy
(120)
Bezpieczeństwo publiczne
(119)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Podręcznik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1. Zarys historii gastronomii: Historia gastronomii na świecie; Historia gastronomii w Polsce. 2. Elementarne zagadnienia gastronomii: Istota gastronomii i usługi gastronomicznej; Klasyfikacja placówek gastronomicznych; Kryteria klasyfikacji placówek gastronomicznych; Klasyfikacja branżowa placówek gastronomicznych; Klasyfikacja urzędowa (prawna) placówek gastronomicznych; Ważniejsze pojęcia stosowane w gastronomii. 3. Podstawowe wyposażenie gastronomiczne: Materiały stosowane do produkcji wyposażenia gastronomicznego; Podstawowe instalacje w gastronomii; Wyposażenie zaplecza; Wyposażenie frontu. 4. Produkt gastronomiczny: Definicja i cechy produktu gastronomicznego; Poziomy postrzegania (wymiary) produktu gastronomicznego; Charakterystyka komponentów produktu gastronomicznego; Asortyment potraw i napojów a karta menu; Obsługa klienta; Zewnętrzny wygląd obiektu; Wystrój wnętrza; Usługi dodatkowe; Inne cechy usługi; Cykl życia produktu gastronomicznego. 5. Atrakcyjność produktu gastronomicznego w turystyce: Gastronomia a turystyka; Gastronomia jako produkt turystyczny; Produkty proste: usługa i rzecz; Produkt turystyczny - impreza (pakiet turystyczny); Produkt turystyczny - wydarzenie; Produkt turystyczny - obiekt; Produkt turystyczny - szlak; Produkt turystyczny - obszar; Produkty tradycyjne i regionalne. 6. Turystyka kulinarna w Polsce: Rozwój gastronomii w Polsce po 1989 r.; Rozwój turystyki kulinarnej w Polsce; Model rozwoju turystyki kulinarnej w Polsce; Badania turystyki kulinarnej w Polsce. 7. Osobistości świata gastronomii: Wielcy europejscy gastronomicy; Gillaume Tirel (Taillevent); M. Boulanger; Anthelme Brillat-Savarin; Marie-Antoine Careme; Franz Sacher; Auguste Escoffier; Paul Bocuse; Wielcy polscy gastronomicy; Mikołaj Wierzynek; Stanisław Czerniecki; Jerzy Franciszek Kulczycki; Lucyna Ćwierczakiewiczowa; Edward Pomian Pożerski (Edouard de Pomiane); Zdzisław T. Nowicki; Kurt Scheller. 8. Wybrane organizacje i stowarzyszenia gastronomiczne. Międzynarodowe organizacje i stowarzyszenia; Światowa Organizacja Zdrowia (WHO); Organizacja Narodów Zjednoczonych do Spraw Wyżywienia i Rolnictwa (FAO); Międzynarodowe Zrzeszenie Hoteli i Restauracji (IH&RA); Konfederacja Krajowych Stowarzyszeń Hoteli i Restauracji we Wspólnocie; Europejskiej (HOTREC); Światowe Stowarzyszenie Szefów Kuchni (WACS); Międzynarodowe Stowarzyszenie Barmanów (IBA); Światowe Stowarzyszenie Turystyki Kulinarnej; Organizacje i stowarzyszenia gastronomiczne w Polsce; Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni (OSSKiC); Stowarzyszenie Polskich Barmanów (SPB-PBA); Stowarzyszenie Sommelierów Polskich (SSP); Fundacja Klubu Szefów Kuchni; Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego (PIPRiL). 9. Promocja i informacja w gastronomii: Promocja; Definicja i rodzaje działań promocyjnych; Reklama; Public relations; Sprzedaż osobista; Promocja sprzedaży; Targi gastronomiczne; Źródła informacji branżowej. 10. Trendy w rozwoju gastronomii: Megatrendy wpływające na sektor gastronomiczny; Demografia; Ekonomia; Świadomość, edukacja; Zdrowie; Styl życia; Zwyczaje żywieniowe; Turystyka, czas wolny; Kultura i sztuka; Technologie informatyczne; Ekologia (ochrona środowiska - zrównoważony rozwój - naturalna żywność).
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 379.85 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(ESP (English for Specific Purposes) Series)
1.An Introduction to the Catering Industry; 2. The Restaurant: Meet the Staff; 3. Clothes and Personal Hygiene; 4. In the Kitchen; 5. Different Foods, Different Cooking Methods; 6. Preparing the Menu; 7. Serving Techniques; 8. International Cooking; 9. At the Bar; 10. At the Reception; 11. Problems and Complaints.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 811 (2 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 811 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej