Milewska Mariola
Sortowanie
Źródło opisu
Książki
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Dostępność
dostępne
(1)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(1)
Czytelnia
(1)
Autor
Praca zbiorowa
(159)
Kaczmarczyk Michał (1981- )
(61)
Oleśniewicz Piotr (1968- )
(61)
Radwański Zbigniew (1924-2012)
(57)
Kamińska Aleksandra (1976- )
(54)
Milewska Mariola
(-)
Borski Maciej (1975- )
(50)
Denek Kazimierz (1932-2016)
(48)
Kosikowski Cezary (1942- )
(46)
Świątkowski Andrzej M. (1944- )
(46)
Barcz Jan (1953- )
(45)
Evans Virginia
(40)
Czarnecki Kazimierz M. (1933- )
(39)
Huczek Marian (1939-2023)
(39)
Faliszewska Jolanta
(38)
Fleszer Dorota (1971- )
(37)
Łuczkiewicz Grzegorz
(36)
Barta Janusz (1947-2021)
(35)
Lityński Adam (1940- )
(35)
Wróbel Andrzej (1953- )
(35)
Baran Krzysztof Wojciech
(34)
Borkowski Janusz (1934-2012)
(33)
Chodyński Andrzej
(32)
Gurdek Magdalena (1977- )
(32)
Krawiec Grzegorz (1977- )
(32)
Markiewicz Ryszard (1948- )
(31)
Garlicki Leszek (1946- )
(30)
Marek Andrzej (1940-2012)
(30)
Wierzbowski Marek (1946- )
(30)
Adamiak Barbara (1949- )
(29)
Nowak Edward (1951- )
(29)
Rozmus Dariusz (1961- )
(29)
Niewiadomski Zygmunt (1950- )
(28)
Pawlak Mirosław
(28)
Penc Józef (1939-2017)
(28)
Rogacka-Łukasik Anna (1980- )
(28)
Śliwerski Bogusław (1954- )
(28)
Lewicka Maria
(27)
Radzicki Józef
(27)
Skrzydło Wiesław (1929-2021)
(27)
Wojtaszczyk Konstanty Adam
(27)
Bauman Zygmunt (1925-2017)
(26)
Bieniek Gerard
(26)
Chmaj Marek (1969- )
(26)
Izdebski Hubert (1947- )
(26)
Sadowska-Snarska Cecylia
(26)
Smolarek Małgorzata (1974- )
(26)
Tokarczyk Roman Andrzej (1942- )
(26)
Brodecki Zdzisław
(25)
Florek Ludwik (1946- )
(25)
Hauser Roman (1949- )
(25)
Kozioł Leszek
(25)
Wentkowska Aleksandra
(25)
Grabiec Olimpia (1975- )
(24)
Kołakowski Leszek (1927-2009)
(24)
Szeligiewicz-Urban Danuta (1959- )
(24)
Łaszczyca Grzegorz (1970- )
(24)
Chmielnicki Paweł (1972- )
(23)
Dooley Jenny
(23)
Głuchowski Jan (1940- )
(23)
Hołyst Brunon (1930- )
(23)
Leoński Zbigniew (1929-2006)
(23)
Obara Małgorzata
(23)
Shakespeare William
(23)
Kotler Philip (1931- )
(22)
Kotowski Wojciech (1950- )
(22)
Latham-Koenig Christina
(22)
Ochendowski Eugeniusz (1925-2015)
(22)
Oxenden Clive
(22)
Skowrońska-Bocian Elżbieta (1948- )
(22)
Szczepański Marek S
(22)
Winiarska Kazimiera (1948- )
(22)
Banaszak Bogusław (1955-2018)
(21)
Bielenica Krystyna
(21)
Borkowska Stanisława (1939- )
(21)
Brzeziński Bogumił (1948- )
(21)
Bura Maria
(21)
Dolnicki Bogdan (1956- )
(21)
Kwil Małgorzata
(21)
Majewski Kamil
(21)
Misiorowska Ewa
(21)
Nowicki Marek Antoni
(21)
Petkowicz Helena
(21)
Szewc Andrzej
(21)
Słomczyński Maciej
(21)
Boć Jan (1939-2017)
(20)
Cieślak Zbigniew (1954- )
(20)
Kalisz Anna
(20)
Konieczna Anna
(20)
Matan Andrzej
(20)
Mruk Henryk (1948- )
(20)
Pocztowski Aleksy (1956- )
(20)
Szpor Grażyna
(20)
Tarno Jan Paweł (1951- )
(20)
Łazowski Adam
(20)
Dobrowolska Hanna
(19)
Ehrlich Andrzej
(19)
Gepert Bożena
(19)
Juchnowicz Marta (1948- )
(19)
Kisielnicki Jerzy (1939- )
(19)
Mik Cezary (1964- )
(19)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Gastronomia
(1)
Kucharstwo
(1)
Kucharze
(1)
Niepełnosprawni
(1)
Turystyka
(1)
Turystyka kulinarna
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Podręcznik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Cz.I Turystyka a niepełnosprawność: 1. Turystyka - podstawowa terminologia, 2. system usług turystycznych, 3. Niepełnosprawność i jej rodzaje, 4. Polityka Unii europejskiej dotycząca dostępności w turystyce, 5. Osoby niepełnosprawne jako grupa docelowa dla sektora turystycznego, 6. Dostępność bazy turystycznej dla osób niepełnosprawnych. Cz.II Studium przypadku - praca audytora projektu DIADA
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 379.85 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1. Zarys historii gastronomii: Historia gastronomii na świecie; Historia gastronomii w Polsce. 2. Elementarne zagadnienia gastronomii: Istota gastronomii i usługi gastronomicznej; Klasyfikacja placówek gastronomicznych; Kryteria klasyfikacji placówek gastronomicznych; Klasyfikacja branżowa placówek gastronomicznych; Klasyfikacja urzędowa (prawna) placówek gastronomicznych; Ważniejsze pojęcia stosowane w gastronomii. 3. Podstawowe wyposażenie gastronomiczne: Materiały stosowane do produkcji wyposażenia gastronomicznego; Podstawowe instalacje w gastronomii; Wyposażenie zaplecza; Wyposażenie frontu. 4. Produkt gastronomiczny: Definicja i cechy produktu gastronomicznego; Poziomy postrzegania (wymiary) produktu gastronomicznego; Charakterystyka komponentów produktu gastronomicznego; Asortyment potraw i napojów a karta menu; Obsługa klienta; Zewnętrzny wygląd obiektu; Wystrój wnętrza; Usługi dodatkowe; Inne cechy usługi; Cykl życia produktu gastronomicznego. 5. Atrakcyjność produktu gastronomicznego w turystyce: Gastronomia a turystyka; Gastronomia jako produkt turystyczny; Produkty proste: usługa i rzecz; Produkt turystyczny - impreza (pakiet turystyczny); Produkt turystyczny - wydarzenie; Produkt turystyczny - obiekt; Produkt turystyczny - szlak; Produkt turystyczny - obszar; Produkty tradycyjne i regionalne. 6. Turystyka kulinarna w Polsce: Rozwój gastronomii w Polsce po 1989 r.; Rozwój turystyki kulinarnej w Polsce; Model rozwoju turystyki kulinarnej w Polsce; Badania turystyki kulinarnej w Polsce. 7. Osobistości świata gastronomii: Wielcy europejscy gastronomicy; Gillaume Tirel (Taillevent); M. Boulanger; Anthelme Brillat-Savarin; Marie-Antoine Careme; Franz Sacher; Auguste Escoffier; Paul Bocuse; Wielcy polscy gastronomicy; Mikołaj Wierzynek; Stanisław Czerniecki; Jerzy Franciszek Kulczycki; Lucyna Ćwierczakiewiczowa; Edward Pomian Pożerski (Edouard de Pomiane); Zdzisław T. Nowicki; Kurt Scheller. 8. Wybrane organizacje i stowarzyszenia gastronomiczne. Międzynarodowe organizacje i stowarzyszenia; Światowa Organizacja Zdrowia (WHO); Organizacja Narodów Zjednoczonych do Spraw Wyżywienia i Rolnictwa (FAO); Międzynarodowe Zrzeszenie Hoteli i Restauracji (IH&RA); Konfederacja Krajowych Stowarzyszeń Hoteli i Restauracji we Wspólnocie; Europejskiej (HOTREC); Światowe Stowarzyszenie Szefów Kuchni (WACS); Międzynarodowe Stowarzyszenie Barmanów (IBA); Światowe Stowarzyszenie Turystyki Kulinarnej; Organizacje i stowarzyszenia gastronomiczne w Polsce; Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni (OSSKiC); Stowarzyszenie Polskich Barmanów (SPB-PBA); Stowarzyszenie Sommelierów Polskich (SSP); Fundacja Klubu Szefów Kuchni; Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego (PIPRiL). 9. Promocja i informacja w gastronomii: Promocja; Definicja i rodzaje działań promocyjnych; Reklama; Public relations; Sprzedaż osobista; Promocja sprzedaży; Targi gastronomiczne; Źródła informacji branżowej. 10. Trendy w rozwoju gastronomii: Megatrendy wpływające na sektor gastronomiczny; Demografia; Ekonomia; Świadomość, edukacja; Zdrowie; Styl życia; Zwyczaje żywieniowe; Turystyka, czas wolny; Kultura i sztuka; Technologie informatyczne; Ekologia (ochrona środowiska - zrównoważony rozwój - naturalna żywność).
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 379.85 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej