Sortowanie
Źródło opisu
Książki
(110)
Forma i typ
Książki
(109)
Publikacje naukowe
(16)
Publikacje fachowe
(9)
Publikacje dydaktyczne
(2)
Dostępność
tylko na miejscu
(93)
dostępne
(68)
wypożyczone
(1)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(69)
Czytelnia
(94)
Autor
Hamrol Adam (1952- )
(8)
Heszen-Niejodek Irena (1942- )
(4)
Karaszewski Robert
(4)
Mantura Władysław (1947- )
(3)
Opolski Krzysztof (1948- )
(3)
Szołtysek Katarzyna
(3)
Sęk Helena (1938- )
(3)
Ładoński Wiesław
(3)
Dahlgaard Jens J
(2)
Ehrlich Andrzej (1928-2023)
(2)
Iwasiewicz Andrzej
(2)
Jasiński Zdzisław
(2)
Kanji Gopal K
(2)
Kasiewicz Stanisław (1946- )
(2)
Kozłowski Remigiusz
(2)
Kristesen Kai
(2)
Liwowski Bolesław
(2)
Rusiński Michał
(2)
Skotnicka Bożena
(2)
Urbaniak Maciej
(2)
Wasilewski Lesław
(2)
Wolniak Radosław
(2)
Antonowicz Paweł
(1)
Berdowski Filip J
(1)
Berdowski Janusz B
(1)
Berliński Lechosław (1944- )
(1)
Betts Alan
(1)
Bielawa Anna
(1)
Borkowski Stanisław
(1)
Borys Tadeusz
(1)
Bozarth Cecil
(1)
Brandon-Jones Alistair
(1)
Bugdol Marek (1966- )
(1)
Bukowska-Piestrzyńska Agnieszka
(1)
Cadle James
(1)
Campbell Ian
(1)
Chrisidu-Budnik Agnieszka
(1)
Czapiński Janusz (1951- )
(1)
Czerepaniak-Walczak Maria
(1)
Czerska Małgorzata
(1)
Czubała Anna (1943- )
(1)
Dessoulavy-Śliwiński Bartłomiej
(1)
Drummond Helga
(1)
Dudzikowa Maria
(1)
Dyrda Mirosław Jan (1945- )
(1)
Fereniec Jan
(1)
Fertsch Marek
(1)
Filipiak Beata (1967- )
(1)
Freeman Edward R. (1951- )
(1)
Frąś Józef
(1)
Gilbert Daniel R. (1952- )
(1)
Gołembski Grzegorz
(1)
Gołębiowski Marian
(1)
Gralak Henryk
(1)
Griffin Ricky W
(1)
Griffin Ricky W. (1950- )
(1)
Grudowski Piotr
(1)
Grudzewski Wiesław M
(1)
Grzenkowicz Nikodem
(1)
Górniewicz Józef
(1)
Głowacka-Fertsch Danuta
(1)
Haffer Mirosław (1948- )
(1)
Handfield Robert B
(1)
Hannerz Ulf
(1)
Hejduk Irena K
(1)
Hollins Bill
(1)
Hołyst Brunon (1930- )
(1)
Jarke Matthias
(1)
Jaworska-Surma Aleksandra
(1)
Johnston Robert
(1)
Jonas Agata
(1)
Jongen W.M.F
(1)
Joseph Stephen (1964- )
(1)
Kachniewska Magdalena
(1)
Karasiewicz Grzegorz
(1)
Karmańska Anna
(1)
Karwowski Jan
(1)
Kirejczyk Edward
(1)
Kister Agnieszka
(1)
Klekot Ewa
(1)
Klimiuk Ewa
(1)
Kolman Romuald
(1)
Korczak Jerzy
(1)
Kostera Monika
(1)
Kowalczewski Wiesław
(1)
Kowalczyk Jerzy
(1)
Kowalska Aleksandra
(1)
Kozłowska Irena
(1)
Krzemień Eugeniusz
(1)
Kuc Bolesław Rafał (1944-2022)
(1)
Kuchta Jarosław
(1)
Lenzerini Maurizio
(1)
Linley P. Alex
(1)
Lipa Michał
(1)
Lisiecka Krystyna
(1)
Lisowski Jerzy Lech
(1)
Lock Dennis
(1)
Luning P.A
(1)
Marcelis W.J
(1)
Martin William B
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(4)
2010 - 2019
(22)
2000 - 2009
(79)
1990 - 1999
(5)
Okres powstania dzieła
2001-
(8)
Kraj wydania
Polska
(109)
Wielka Brytania
(1)
Język
polski
(109)
angielski
(1)
Temat
Zarządzanie jakością
(73)
Jakość
(29)
Jakość produktu
(23)
Przedsiębiorstwo
(20)
Zarządzanie
(20)
Jakość życia
(13)
Organizacja
(10)
Normy ISO 9000
(9)
Produkcja
(8)
Zarządzanie strategiczne
(8)
Jakość usług
(7)
Marketing
(6)
Certyfikacja zgodności
(5)
Decyzje
(5)
Kadry
(5)
Motywacja pracy
(5)
Przywództwo
(5)
Służba zdrowia
(5)
Logistyka
(4)
Normalizacja
(4)
Ochrona środowiska
(4)
Psychologia zdrowia
(4)
Usługi
(4)
Zarządzanie ryzykiem
(4)
Banki
(3)
Bhp
(3)
Menedżerowie
(3)
Motywacja
(3)
Normy ISO 9001
(3)
Obsługa klienta
(3)
Planowanie
(3)
Planowanie strategiczne
(3)
Przedsiębiorstwo turystyczne
(3)
Zachowania prozdrowotne
(3)
Zarządzanie procesami biznesowymi
(3)
Zarządzanie projektami
(3)
Zarządzanie wiedzą
(3)
Zdrowie psychiczne
(3)
Zdrowie publiczne
(3)
Środowisko człowieka
(3)
Akceptacja choroby
(2)
Choroby ludzi
(2)
Dobrostan psychiczny
(2)
Gospodarka materiałowa
(2)
Gwarancja jakości
(2)
HACCP
(2)
Hotelarstwo
(2)
Informacja gospodarcza
(2)
Kontrola
(2)
Kontrola techniczna
(2)
Koszty
(2)
Koszty jakości
(2)
Logistyka gospodarcza
(2)
Medycyna behawioralna
(2)
Motywacja leczenia się
(2)
Nauki o zarządzaniu i jakości
(2)
Normy ISO 14000
(2)
Ocena pracowników
(2)
Odporność psychiczna
(2)
Optymalizacja
(2)
Praca zespołowa
(2)
Promocja zdrowia
(2)
Przemysł rolno-spożywczy
(2)
Psychologia pozytywna
(2)
Psychologia stresu
(2)
Radość
(2)
Radzenie sobie ze stresem
(2)
Sens życia
(2)
Stopa życiowa
(2)
Systemy informacyjne
(2)
Szczęście
(2)
Technologia
(2)
Teoria organizacji
(2)
Towar
(2)
Transport
(2)
Ubóstwo
(2)
Żywność
(2)
Administracja
(1)
Administracja publiczna
(1)
Agresywność
(1)
Agrobiznes
(1)
Analiza SWOT
(1)
Analiza rynku
(1)
Artykuły gospodarstwa domowego
(1)
Aspiracje edukacyjne
(1)
Aspiracje zawodowe
(1)
Autorytet
(1)
BHP
(1)
Banki internetowe
(1)
Baza danych
(1)
Bezdomność
(1)
Bezrobocie
(1)
Biblioteki publiczne
(1)
Ceramika
(1)
Choroby cywilizacyjne
(1)
Chorzy
(1)
Controlling
(1)
Dochód
(1)
Ekonometria
(1)
Etyka biznesu
(1)
Temat: czas
2001-
(3)
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
1989-
(1)
1989-2000
(1)
Temat: miejsce
Polska
(7)
Pomorze Zachodnie
(1)
Gatunek
Podręcznik
(41)
Biografia
(1)
Case study (studium przypadku)
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Zarządzanie i marketing
(30)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(19)
Medycyna i zdrowie
(7)
Psychologia
(6)
Socjologia i społeczeństwo
(2)
Architektura i budownictwo
(1)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(1)
Edukacja i pedagogika
(1)
Historia
(1)
Informatyka i technologie informacyjne
(1)
Podróże i turystyka
(1)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
110 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Cz. I Fundamenty zarządzania jakością: 1. Istota jakości, 2. Zmienność-wróg jakości, 3. Standardy, wzorce jakości, 4. Ekonomika jakości. Cz. II Instrumenty zarządzania jakością: 5. Analiza zmienności - badanie stanu systemu, 6. Rozwiązywanie problemów jakości, 7. QFD- planowanie standardu, 8. FMEA - sprawdzanie standardu, 9.Analiza Wartości - optymalizacja standardu. Cz. III Modele zarządzania jakością: 10. Japoński model TQC, 11. Amerykański model TQM, 12. Normy ISO serii 9000, 13. Nagrody jakości
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zarządzanie jakością : teoria i praktyka / Maciej Urbaniak. - Warszawa : Difin, 2004. - 391 s. : tab. ; 23 cm.
1. Istota jakości, 2. Standardy jakościowe i instytucje je ustanawiające, 3. Systemowe podejście do jakości w oparciu o normy ISO serii 9000, 4. Koncepcje Total Quality Management, 5. Systemowe zarządzanie środowiskiem, bezpieczeństwem i higieną pracy oraz etyką biznesu, 6. Techniki i metody wykorzystywane w zarządzaniu jakością, 7. Zarządzanie jakością w poszczególnych sektorach
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658.1/.5 (2 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1. Wprowadzenie; 2. Pojęcia podstawowe; 3. Elementy inżynierii jakości; 4. Konkretyzowanie jakości; 5. Kryteria jakości; 6. Ważność kryteriów jakości; 7. Optymalizacja wielokryterialna; 8. Analityczne wzorce jakości; 9. Metodyka kompleksowej analizy jakości; 10. Metody odbiorów jakościowych; 11. Porównanie jakości; 12. Graficzne ujęcia jakości; 13. Inżynieria jakości w systemach zarządzania; 14. Zastosowania w przygotowaniu produkcji; 15. Zastosowania w procesach wytwarzania; 16. Zastosowania w procesach usługowych; 17. Konsumencka inżynieria jakości; 18. Zastosowania w procesach użytkowania; 19. Testowanie jakości życia; 20. Zagadnienia gospodarcze; 21. Komputeryzacja w inżynierii jakości.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zarządzanie jakością : standardy i zasady / Jerzy Łunarski. - Wyd. 2 zm. - Warszawa : Wydawnictwo WNT Sp. z o.o. , 2012. - 522, [2] s. : rys., tab. ; 24 cm.
1.Rozwój działań na rzecz jakości; 2. Normalizacja w działaniach projakościowych; 3. Znaczenie klienta w systemach jakości; 4. Problemy jakości w cyklu życia wyrobu; 5. Podejście procesowe w zarządzaniu jakością; 6. Ogólne zasady sterowania i zarządzania jakością; 7. Wybrane techniki sterowania jakością; 8. Zarządzanie jakością według normy ISO 9001; 9. Standardy rozszerzające wymagania ISO 9001; 10. Metody oceny jakości i zgodności wyrobów; 11. Zarządzanie środowiskowe; 12. Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy (BHP); 13. Zintegrowane systemy zarządzania (ZSZ); 14. Kompleksowe zarządzanie jakością (TQM); 15. Możliwości dalszego doskonalenia systemów zarządzania jakością.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 65.01 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1. Kultura i przedmiot doskonalenia; Pojęcie doskonałości i istota doskonalenia; Współczesne podejście do doskonalenia; Materia doskonalenia; Proces doskonalenia 2. Techniki i narzędzia doskonalenia; Definiowanie i klasyfikacja; Techniki pomocnicze; Narzędzia analityczne; Narzędzia deyzyjne; Efekt doskonalenia 3. Metody doskonalenia; Metody projektowania jakości; Metody sterowania jakością 4. Doskonalenie procesów realizacyjnych; Narzędzia statystyczne wspomagające zarządzanie; Planowanie realizacji wyrobu; Badanie rynku - określenie wymagań; Projektowanie i rozwój wyrobów; Zakupy; Przygotowanie produkcji; Realizacja produkcji; Magazynowanie i transport; Sprzedaż wyrobów; Usługi serwisowe; Zagadnienia likwidacji wyrobów; Rola informacji w procesach realizacyjnych
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Podręczniki Akademicki / Wyższa Szkoła Zarządzania i Nauk Społecznych w Tychach)
1. Podstawowe problemy inżynierii jakości, 2. Ekonomika jakości, 3. Statystyczne metody sterowania procesami i kontroli jakości
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1. Co to jest jakość usług i jak możesz ją kształtować, 2. Oczekiwania gości: strona techniczna, 3. Oczekiwania gości: strona funkcjonalna, 4. Kształtowanie kultury jakości usług, 5. Twoja definicja jakości usług, 6. Wyłączenie doskonałej jakości usługi w działania twojego przedsiębiorstwa, 7. Ocena postępów i nagradzanie pracowników, 8. Utrzymanie orientacji na klientów przez ciągłe doskonalenie jakości
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 379.85 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 379.85 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1. Jakość - obszary, ujęcia, próby zdefiniowania, 2. Koszty jakości, planowanie jakości, 3. Ewolucja zarządzania jakością, 4. Total Quality Managment - podstawowe zagadnienia, 5. Kierunki rozwoju zarządzania przez jakość, 6. Narzędzia stosowane w procesie doskonalenia jakości, 7. Standardy i modele zarządzania jakością, 8. Miejsce największych korporacji świata w kreowaniu i upowszechnianiu systemów zarządzania jakością
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zarządzanie jakością z przykładami / Adam Hamrol. - Wyd. 2 zm. - Warszawa : PWN Wydaw. Nauk., 2008. - 554 s. ; 23 cm.
1. Postrzeganie i ocena jakości, 2. koncepcje i zasady zarządzania jakością, 3. Systemy zarządzania jakością, bezpieczeństwem i środowiskiem, 4. Zarządzanie jakścią w cyklu życia produktu, 5. Narzędzia wspomagające zarządzanie jakością, 6. Metody wspomagające zarządzanie jakością, 7. Koszty jakości
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1. Jakości - pojęcie, koszty, planowanie 2. Zarządzanie jakością - geneza, ewolucja, podejście kompleksowe 3. Współczesne rozwiązania w zakresie kompleksowego zarządzania jakością 4. Instrumentarium wykorzystywane w procesie doskonalenia jakości 5. Modele zarządzania jakością, rozwiązania standaryzacyjne
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658.1/.5 (3 egz.)
Książka
W koszyku
1. Jakości - pojęcie, koszty, planowanie 2. Zarządzanie jakością - geneza, ewolucja, podejście kompleksowe 3. Współczesne rozwiązania w zakresie kompleksowego zarządzania jakością 4. Instrumentarium wykorzystywane w procesie doskonalenia jakości 5. Modele zarządzania jakością, rozwiązania standaryzacyjne
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1. Wiadomości ogólne: Jakość a systemy zarządzania jakością; Czy w Polsce konieczne jest wdrażanie systemów zarządzania jakością mających na celu bezpieczeństwo zdrowotne żywności?; Nadzór nad bezpieczeństwem i jakością zdrowotną żywności w Polsce; Sytuacja epidemiologiczna w zakresie zatruć i zakażeń pokarmowych; Zarys ogólnych wiadomości niezbędnych do wdrożenia systemu HACCAP; Krótka charakterystyka systemu HACCAP; Regulacje prawne dotyczące HACCAP; Zasady wdrażania HACCAP w przedsiębiorstwie przemysłu spożywczego; Najistotniejsze zalety i wady systemu HACCAP; Podsumowanie ogólnych informacji o systemie HACCAP; Certyfikacja wyrobów; 2. HACCAP w praktyce: Wprowadzenie do zasad wdrażania systemu HACCAP; Dokumentacja systemu HACCAP; Wdrażanie systemu; Dokumentacja operacyjna sytemu HACCAP
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ćwiczenie 1. Metoda Pareto-ABC Ćwiczenie 2. Metoda Ishikawy Ćwiczenie 3. Metoda FMEA Ćwiczenie 4. Metoda QFD Ćwiczenie 5. Kwestionariusz Kano Ćwiczenie 6. Metoda SERVQUAL
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zarządzanie i inżynieria jakości / Adam Hamrol. - Warszawa : PWN Wydaw. Nauk. , 2017. - 538, [2] s. : rys., tab. ; 24 cm.
Zawiera: Część I. Jakość – postrzeganie i ocena: R.1 Postrzeganie i ocena jakości. Część II. Inżynieria jakości w cyklu życia produktu: R.2 Projektowanie produktów oraz przygotowanie procesów wykonania; R.3 Wykonanie produktów; R.4 Utrzymanie jakości w procesach dystrybucji i użytkowania. Część III. Zarządzanie jakością: R.5 Zasady i strategie zarządzania jakością; R.6 Normalizacja w zarządzaniu jakością, bezpieczeństwem i środowiskiem. Część IV. Instrumenty inżynierii i zarządzania jakością: R.7 Narzędzia rozwiązywania problemów i doskonalenia; R.8 Narzędzia i metody projakościowego planowania i projektowania; R.9 Narzędzia i metody kontroli oraz sterowania jakością. Załączniki: Kompendium wiedzy ze statystyki dla inżyniera i menedżera jakości; Projekt Six Sigma – metodyka i przykłady.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Przedsiębiorczość / Fundacja Edukacyjna Przedsiębiorczości ; przewodniczący komitetu red. Jerzy Dietl)
Cz.1 Podstawy kompleksowego zarządzania jakością: Wprowadzenie; Historia rozwoju kompleksowego zarządzania jakością; Niektóre definicje jakości; Filozofia, zasady i pojęcie TQM; Systemy zarządzania jakością i normalizacja; Europejska Nagroda Jakości. Cz.2 Metody kompleksowego zarządzania jakością: Narzędzie do "podróży w jakość"; Wybrane narzędzia zarządzania; Pomiary jakości-wprowadzenie; Pomiary zadowolenia klientów; Pomiary zadowolenia pracowników; Punkty sprawdzania jakości i punkty kontroli jakości; Pomiary jakości w pracach rozwojowych; Kosztorysowanie jakości Benchmarking. Cz.3 Zarządzanie procesami i doskonalenie procesów: Przywództwo, dezagregacja polityki i motywacja w dziedzinie jakości; Proces wdrażania; Kultura jakości i uczenie się; Miliken SA Dania, studium przypadku; przywództwo, partycypacja i kosztorysowanie jakości; International Service System SA; studium przypadku: "zwycięska ręka".
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Przedsiębiorczość / Fundacja Edukacyjna Przedsiębiorczości ; przewodniczący komitetu red. Jerzy Dietl)
Cz.1 Podstawy kompleksowego zarządzania jakością: Wprowadzenie; Historia rozwoju kompleksowego zarządzania jakością; Niektóre definicje jakości; Filozofia, zasady i pojęcie TQM; Systemy zarządzania jakością i normalizacja; Europejska Nagroda Jakości. Cz.2 Metody kompleksowego zarządzania jakością: Narzędzie do "podróży w jakość"; Wybrane narzędzia zarządzania; Pomiary jakości-wprowadzenie; Pomiary zadowolenia klientów; Pomiary zadowolenia pracowników; Punkty sprawdzania jakości i punkty kontroli jakości; Pomiary jakości w pracach rozwojowych; Kosztorysowanie jakości Benchmarking. Cz.3 Zarządzanie procesami i doskonalenie procesów: Przywództwo, dezagregacja polityki i motywacja w dziedzinie jakości; Proces wdrażania; Kultura jakości i uczenie się; Miliken SA Dania, studium przypadku; przywództwo, partycypacja i kosztorysowanie jakości; International Service System SA; studium przypadku: "zwycięska ręka".
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658.1/.5 (2 egz.)
Książka
W koszyku
W pogoni za jakością; Filozofia Deminga; Projekto- wanie jakości; Zgodność z projektem; Certyfikacja jakości; Jakość w przedsiębiorstwach usługowych; Czas; Tworzenie kultury jakości.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Przedsiębiorczość / Fundacja Edukacyjna Przedsiębiorczości ; przewodniczący komitetu red. Jerzy Dietl)
Pojęcie i polityka jakości; Kompleksowe zarządzanie jakością; Kultura korporacji; Benchmarking; Klient przede wszystkim: strategia jakości usług; Koszty i korzyści związane z jakością; Budżetowanie jakości; Przepisy prawne i normy; Organizacja i administrowanie jakością; Dokumentacja i rejestry; Certyfikacja zgodności z ISO 9000; Audyty i przeglądy jakości; Jakość w projektowaniu i w technicznym przygotowaniu produkcji; Kontrola jakości projektu; Zaopatrzenie i gospodarka materiałowa; Jakość nabywanych usług; Statystyczna kontrola procesów; Służby jakości w produkcji; Inspekcja; Próby działania; Metrologia; Obsługa; Partycypacyjne doskonalenie jakości.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Skrypty Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu)
1. Wprowadzenie do zagadnień jakości. 2. Postępy wiedzy o jakości. 3. Koncepcja Total Quality Management. 4. Normalizacja i normy w zarządzaniu jakością. 5. Planowanie jakości, koszty jakości. 6. Normy serii ISO 9000 jako podstawa budowy systemu zarządzania jakością w przedsiębiorstwie. 7. Dokumentacja systemu jakości w przedsiębiorstwie.8. Certyfikacja systemu jakości. 9. Audyt systemu jakości. 10. Systemy zarządzania środowiskiem i bezpieczeństwem pracy w przedsiębiorstwie. 11. Wybrane branżowe standardy zarządzania jakością.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Wstęp; 1. Pojęcia podstawowe w zarządzaniu jakością; 2. Koszty jakości; 3. Jakość i dochód; 4. Marketing jakości; 5. Problematyka zapewnienia jakości w procesach wytwarzania; 6. Uregulowania normatywne w zakresie zarządzania jakością; 7. System zarządzania jakością w przedsiębiorstwie; 8. Wdrażanie, certyfikacja i doskonalenie systemu jakości; 9. Zakończenie.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej