Sorting
Source
Książki
(2)
Form of Work
Książki
(2)
Status
only on-site
(2)
Branch
Czytelnia
(2)
Author
Tauber Roman Dawid
(2)
Biczysko Władysław
(1)
Mucha-Szajek Ewa
(1)
Siwiński Wiesław
(1)
Year
2000 - 2009
(2)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Subject
Gastronomia
(1)
Hotelarstwo
(1)
Przedsiębiorstwo
(1)
Rachunkowość
(1)
Turystyka
(1)
2 results Filter
No cover
Book
In basket
1.Podstawowe pojęcia dotyczące rachunkowości. Majątek przedsiębiorstaw i jego kapitały. Bilans i inwentarz, 2.Operacje gospodarcze, 3.Konta księgowe i ich funkcjo nowanie, 4.Ewidencja środków pieniężnych i papierów wa rtościowych, 5.Ewidencja rozrachunków, 6.Ewidencja akt ywów trwałych, 7.Ewidencja obrotu materiałami i towara mi, 8.Ewidencja kosztów i przychodów oraz ustalenie wy niku finansowego, Ustawa o rachunkowości z dnia 29 września 1994 roku-Dz . U. Nr 121 poz. 591 wraz z późniejszymi zmianami
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 657 (1 egz.)
Book
In basket
(Monografie / Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu ISSN 1895-1546 ; Nr 5)
1. Prace oryginalne i artykuły przeglądowe z turystyki: Badania marketingowe w usługach turystycznych (w świetle przeprowadzonych ankiet); Rozwój turystyki do 2015 r.; Turystyka w obliczu kryzysu w świetle raportów i prognoz przedstawionych podczas Międzynarodowej Giełdy Turystycznej ITB 2009 w Berlinie; Wpływ zachodnioeuropejskich doświadczeń w dziedzinie wychowania fizycznego, sportu i turystyki na polską rzeczywistość na przełomie XIX i XX w; Ewolucja produktu turystycznego w województwie leszczyńskim w latach 1975-1998; Powstanie i działalność Automobilu Wielkopolski w latach 1923-1939; Turystyka kwalifikowana jako forma rekreacji; Wpływ turystyki i krajoznawstwa na kształtowanie osobowości młodzieży; Turystyka jako forma rekreacji fizycznej i psychicznej ludzi niepełnosprawnych; Gazy stosowane w turystyce nurkowej; Potrzeba aktywizacji badań marketingowych w sektorze turystycznym; 2. Prace oryginalne i artykuły przeglądowe z rekreacji: Podstawy metodologiczne diagnozowania potrzeb kulturalno-oświatowych; Adaptacja zawodowa młodego animatora rekreacji i turystyki; Promocja rekreacji ruchowej przez wybrane hotele niektórych państw basenu Morza Śródziemnego (na przykładzie Egiptu, Grecji, Hiszpanii i Tunezji); Oszacowanie ryzyka w pracy instruktora nurkowania rekreacyjnego nietechnicznego; Kompetencje żeglarzy a postrzeganie ryzyka w procesie wyboru obszaru destylacji w morskiej turystyce żeglarskiej; 3. Prace oryginalne i artykuły przeglądowe z diagnozowania problematyki społeczno-ekonomicznej turystyki, rekreacji, hotelarstwa i gastronomii: Źródła wody pitnej i jej uzdatnianie na obszarze miasta Piły; Usługi gastronomiczne na promach Polskiej Żeglugi Bałtyckiej; Bakteryjne zatrucia pokarmowe w domu i gastronomii; Wiedza pracowników przedsiębiorstw turystyczno-rekreacyjnych i hotelarskich o badaniach marketingowych; Wybrane regulacje prawne w przedmiocie świadczenia pracy w hotelarstwie w świetle prawa europejskiego; Możliwości zastosowania wybranych metod i narzędzi badawczych w zarządzaniu przedsiębiorstwem turystycznym; Działalność gospodarcza w Polsce oraz Unii Europejskiej; Kultura organizacyjna kluczem do sukcesu firmy; Europejski popyt na zagraniczne wyjazdy turystyczne; Mózgowe porażenie dziecięce a hipoterapia; Hipoterapia a autyzm; 4. Doniesienia i komunikaty naukowe: Podatek od towarów i usług VAT a hotelarstwie, gastronomii i turystyce; Wybrane zagadnienia z matematycznych podstaw klasycznej optymalizacji w przypadku wielu zmiennych decyzyjnych z przykładami; Warunki ziemi pałuckiej do uprawiania rekreacji ruchowej
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 379.85 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again