Sortowanie
Źródło opisu
Książki
(20)
IBUK Libra
(3)
Forma i typ
Książki
(20)
Publikacje naukowe
(8)
Publikacje dydaktyczne
(7)
Publikacje fachowe
(6)
E-booki
(3)
Dostępność
dostępne
(17)
tylko na miejscu
(15)
Placówka
Wypożyczalnia
(17)
Czytelnia
(15)
Autor
Badowska-Kozakiewicz Anna M
(2)
Krauss Hanna
(2)
Sadowski Bogdan (1932- )
(2)
Andruszko Robert
(1)
Binder Marek
(1)
Boryczka Stanisław (1949- )
(1)
Brzezińska Anna Izabela
(1)
Brzęk Anna
(1)
Cedro Andrzej (1939-2009)
(1)
Dąbrowski Zbigniew Józef (1936- )
(1)
Ganong William (1924-2007)
(1)
Gawęcki Jan
(1)
Gibas-Dorna Magdalena
(1)
Gołąb Bogusław Kazimierz (1929-2001)
(1)
Gromadzka-Ostrowska Joanna
(1)
Guzek Jan W. (1924-2003)
(1)
Harciarek Michał
(1)
Jaczewski Andrzej
(1)
Jarmocik Anna
(1)
Kalat James W. (1946- )
(1)
Karasek Michał (1937- )
(1)
Knapik Andrzej
(1)
Korchut Aleksander
(1)
Lange DeLoris
(1)
Lange Jack
(1)
Lewin-Kowalik Joanna
(1)
Marchewka Anna
(1)
Marcisz Czesław (1949- )
(1)
Marcisz-Dyla Ewa
(1)
McLaughlin Daniel P
(1)
Michajlik Aleksander
(1)
Michajlik Aleksander (1922-2006)
(1)
Ober-Łopatka Kinga
(1)
Pietrzykowski Tomasz (1973- )
(1)
Plinta Ryszard
(1)
Ramotowski Witold
(1)
Ramotowski Witold (1926-2019)
(1)
Rostowski Jan (1935-2014)
(1)
Roszkowski Wojciech F
(1)
Siegel Daniel J. (1957- )
(1)
Stamford Jonathan
(1)
Stec Radosław
(1)
Szewieczek Jan
(1)
Traczyk Władysław Zygmunt (1928-2009)
(1)
Traczyk Władysław. Z. (1928-2009)
(1)
Trzebski Andrzej (1928- )
(1)
White David
(1)
Wolański Napoleon (1929-2022)
(1)
Ziółkowska Katarzyna
(1)
Żołądź Jerzy A
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(4)
2010 - 2019
(7)
2000 - 2009
(11)
Okres powstania dzieła
2001-
(4)
Kraj wydania
Polska
(23)
Język
polski
(23)
Temat
Fizjologia człowieka
(16)
Mózg
(5)
Neuropsychologia
(5)
Układ nerwowy
(5)
Układ pokarmowy
(5)
Rozmnażanie
(4)
Starzenie się
(4)
Mięśnie
(3)
Nerki
(3)
Neurobiologia
(3)
Uczenie się
(3)
Układ krążenia
(3)
Zachowanie
(3)
Anatomia człowieka
(2)
Choroby ludzi
(2)
Endokrynologia
(2)
Fizjologia patologiczna
(2)
Gerontologia
(2)
Komórka (biologia)
(2)
Metabolizm
(2)
Osoby w wieku starszym
(2)
Serce
(2)
Układ oddechowy
(2)
Umysł
(2)
Zachowanie się zwierząt
(2)
Zmysły
(2)
Życie
(2)
Aborcja
(1)
Aktywność fizyczna
(1)
Anatomia patologiczna
(1)
Auksologia
(1)
Choroby układu krążenia
(1)
Choroby wątroby
(1)
Ciąża
(1)
Cukrzyca
(1)
Dymorfizm płciowy
(1)
Dziecko
(1)
Etyka
(1)
Eutanazja
(1)
Genetyka zachowania
(1)
Gorączka
(1)
Gruczoły dokrewne
(1)
Homeostaza fizjologiczna
(1)
Hormony
(1)
Język
(1)
Ludzie starzy
(1)
Ludzie starzy -- fizjologia
(1)
Medycyna
(1)
Miażdżyca
(1)
Młodzież
(1)
Narząd ruchu
(1)
Neurony
(1)
Nowotwór
(1)
Oddychanie
(1)
Ontogeneza
(1)
Pamięć
(1)
Patologia medyczna
(1)
Poronienie
(1)
Postawa ciała
(1)
Prawa reprodukcyjne
(1)
Promocja zdrowia
(1)
Psychofizjologia
(1)
Psychologia rozwojowa
(1)
Psychologia starości
(1)
Płuca
(1)
Rdzeń kręgowy
(1)
Relacje międzyludzkie
(1)
Sen
(1)
Starość
(1)
Termoregulacja (fizjologia)
(1)
Tkanki
(1)
Uczucia
(1)
Układ moczowy
(1)
Układy narządów
(1)
Wychowanie
(1)
Wysiłek fizyczny
(1)
Wątroba
(1)
Zaburzenia odżywiania
(1)
Zaburzenia psychiczne
(1)
Zdrowotność
(1)
Temat: miejsce
Województwo śląskie (1999- )
(1)
Gatunek
Podręcznik
(14)
Opracowanie
(3)
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(15)
Biologia
(13)
Psychologia
(6)
Filozofia i etyka
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
23 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
(Etyczne problemy prawa)
1. Aborcja a prawo, 2. Współczesna sytuacja prawna na świecie i w Polsce, 3. Spór o dopuszczalność aborcji, 4. Zakaz aborcji i perfekcjonizm prawa, 5. Argumenty dotyczące prawnej regulacji aborcji
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 17 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 17 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1. Zagrożenia rozwoju w okresie późnej dorosłości - perspektywa psychologii pozytywnej. 2. Proces starzenia się organizmu - czy można spowolnić zegar biologiczny? 3. Soma a psyche, czyli interakcje starzejącego się ciała z psychiką. 4. Kryzys suicydalny w okresie późnej dorosłości. 5. Poczucie zagrożenia przestępczością a aktywność i jakość życia osób starszych. 6. Psychologiczne koszty zmiany miejsca zamieszkania w okresie późnej dorosłości. 7. Proces wycofywania się z życia zawodowego: stereotypy a badania empiryczne. 8. Bierność społeczna osób w okresie późnej dorosłości. 9. Obciążenie psychiczne opiekunów osób chorych na Alzheimera. 10. Stereotypowe przekonania na temat kobiet i mężczyzn w okresie późnej dorosłości. 11. Badania nad stereotypami ludzi starszych i przekonaniami na temat własnej starości. Projekt działań psychoedukacyjnych dla gimnazjalistów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 159.9 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne to trzeci tom wielokrotnie wznawianegopodręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu oraz Żywienie człowieka zdrowego i chorego. Celem podręcznika, który pierwotnie pojawił się na półkach księgarskich w 2009 roku, a obecnie został zaktualizowany i rozszerzony, jest przedstawienie zagadnień dotyczących relacji żywienia i zdrowia w taki sposób, aby pomóc Czytelnikowi w: identyfikowaniu problemów zdrowia publicznego wynikających z nieprawidłowego żywienia na poziomie: lokalnym, regionalnym, krajowym i międzynarodowym; określaniu przyczyn tych problemów; wyborze metod umożliwiających efektywne ich rozwiązywanie. Książka składa się z 25 rozdziałów zgrupowanych w cztery działy, z których każdy poprzedzony jest krótkim wprowadzeniem. Omawiają one kolejno: miejsce żywienia w ochronie zdrowia społeczeństwa z uwzględnieniem aspektów epidemiologicznych, profilaktycznych i genetycznych; czynniki warunkujące sposób żywienia się społeczeństwa (od ekonomicznych, klimatycznych i kulturowych po społeczne i psychologiczne); sposoby racjonalizacji żywienia ludności (od polityki żywieniowej i upowszechniania wiedzy po niekonwencjonalne sposoby żywienia, żywność prozdrowotną i suplementację diety), kończąc na problematyce ochrony konsumentów żywności przed różnego rodzaju zagrożeniami dziś i w przyszłości. Książka Żywienie człowieka a zdrowie publiczne przeznaczona jest dla studentów uczelni medycznych, przyrodniczych, rolniczych, a także dla żywieniowców, dietetyków i lekarzy.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej