Sorting
Source
Książki
(4)
Form of Work
Książki
(4)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Status
only on-site
(4)
available
(1)
Branch
Wypożyczalnia
(1)
Czytelnia
(4)
Author
Oleszko Aleksander (1943- )
(1)
Wacław Adamczyk
(1)
Zięba Stanisław (1934- )
(1)
Łuczka-Bakuła Władysława (1954- )
(1)
Year
2000 - 2009
(4)
Country
Poland
(4)
Language
Polish
(4)
Subject
Rolnictwo ekologiczne
(2)
Żywność
(2)
Żywność ekologiczna
(2)
Żywność transgeniczna
(2)
Agroekologia
(1)
Bezpieczeństwo produktu
(1)
Biotechnologia
(1)
Ekologiczna uprawa roślin
(1)
Etykietowanie ekologiczne
(1)
Inżynieria genetyczna
(1)
Jakość produktu
(1)
Jednolity rynek Unii Europejskiej
(1)
Konsumenci
(1)
Kontrola sanitarna
(1)
Międzynarodowe prawo żywnościowe
(1)
Odpowiedzialność za produkt
(1)
Organizmy transgeniczne
(1)
Prawo Unii Europejskiej
(1)
Prawo ochrony środowiska
(1)
Prawo żywnościowe
(1)
Rynek produktów rolnych
(1)
Znak towarowy
(1)
Subject: time
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
2001-
(1)
Subject: place
Kraje Unii Europejskiej
(4)
Polska
(4)
Genre/Form
Podręcznik
(2)
Materiały konferencyjne
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Domain
Gospodarka, ekonomia, finanse
(3)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(2)
Medycyna i zdrowie
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
4 results Filter
No cover
Book
In basket
I. Bezpieczeństwo produktów dla konsumentów i dla środowiska a odpowiedzialność za produkt; II. Aspekty środowiskowe związane z produkcją i konsumpcja żywności; III. Ekologiczne aspekty produkcji i oceny jakości wyrobów przemysłu skórzanego; IV. Systemy znakowania ekologicznego wyrobów; V. Kryteria oceny ekologicznej opakowań; VI. Ekologiczne funkcje jakości w projektowaniu wyrobów.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 504 (1 egz.)
Book
In basket
1. Biotechnologia jako innowacyjny kierunek gospodarki w przemyśle, medycynie, rolnictwie i ochronie środowiska; 2. Ekonomiczne znaczenie roślin modyfikowanych genetycznie; 3. Dylematy konkurencyjności polskiego sektora rolno-spożywczego; 4. Współistnienie (koegzystencja) upraw GMO z innymi technologiami produkcji roślinnej; 5. Skutki zakazu pasz GMO oraz rynkowe wyzwania dla konkurencyjności pasz zmodyfikowanych genetycznie; 6. Stan prawny produkcji i stosowania żywności transgranicznej w Unii Europejskiej- przypadek Polski; 7. Genetycznie zmodyfikowane organizmy w opinii Europejczyków; 8. Ekonomiczne i społeczne skutki zaniechania stosowania biotechnologii; 9. Uwarunkowania zdrowotne żywności z udziałem surowców modyfikowanych genetycznie; 10. Dominujący udział innowacyjnych produktów farmaceutycznych na rynku światowym i europejskim; 11. Od genu do GMO, czyli rzecz o doskonaleniu organizmów użytkowych i walce z głodem
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 339.9 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
(Seria Akademicka)
1. Wspólna polityka rolna w zakresie organizacji jednolitego rynku rolnego i bezpieczeństwa żywnościowego. 2. Międzynarodowe organizacje do spraw rolnictwa oraz wyżywienia w tworzeniu podstaw globalnego handlu i bezpieczeństwa żywności 3. Wspólnotowe oraz krajowe prawo żywnościowe. 4. Wspólnotowa organizacja oraz funkcjonowanie branżowych rynków rolnych w zakresie swobodnego i bezpiecznego przepływu żywności. 5. Rejestracja, ochrona nazw pochodzenia oraz oznaczeń geograficznych produktów rolnych lub środków spożywczych. 6. Bezpieczeństwo zdrowotne produktów żywnościowych (środków spożywczych) oraz pasz. 7. Procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności oraz pasz. 8. Urzędowa kontrola żywności oraz pasz. 9. Urzędowa kontrola zdrowia roślin i produktów roślinnych. 10. Organizacja i zarządzanie systemami kontroli sanitarnej żywności. 11. Jakość handlowa artykułów rolno-spożywczych oraz kontrola produktów zwierzęcych. 12. Żywność ekologiczna. 13. Organizmy zmodyfikowane genetycznie. 14. Odpowiedzialność w zakresie żywności oraz pasz.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 341 (1 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 341 (1 egz.)
Book
In basket
Wprowadzenie, 1. Rozwój zrównoważony a rolnictwo ekologiczne, 2. Stan rolnictwa ekologicznego i polityka wsparcia, 3. Podstawowe wyznaczniki rynku produktów rolnictwa ekologicznego, 4. Cechy i determinanty zachowań konsumentów na rynku żywności ekologicznej, 5. Warunki rozwoju rolnictwa ekologicznego i rynku jego produktów w Polsce-studium przypadku.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 338 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again