Sortowanie
Źródło opisu
Książki
(13)
IBUK Libra
(12)
Forma i typ
Książki
(13)
E-booki
(12)
Dostępność
tylko na miejscu
(11)
dostępne
(9)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(9)
Czytelnia
(12)
Autor
Najder-Stefaniak Krystyna
(2)
Świątkowska Monika
(2)
Autorów Wielu
(1)
Daniłowska Alina
(1)
Duda Przemysław
(1)
Gromadzka-Ostrowska Joanna
(1)
Grontkowska Anna
(1)
Gruziel Kinga
(1)
Gutkowska Krystyna
(1)
Gutkowska Krytyna
(1)
Górska-Warsewicz Hanna
(1)
Gębska Monika
(1)
Hornowski Andrzej
(1)
Jeznach Maria
(1)
Jędruchniewicz Andrzej
(1)
Klepacki Bogdan
(1)
Kowrygo Barbara
(1)
Kozak Sylwester
(1)
Kozłowski Waldemar
(1)
Kłoczko-Gajewska Anna
(1)
Maśniak Jacek
(1)
Mikuta Beata
(1)
Mikuła Aneta
(1)
Orłowski Arkadiusz
(1)
Parzonko Andrzej
(1)
Podstawka Marian
(1)
Rekiel Anna
(1)
Rokicki Tomasz
(1)
Roman Michał
(1)
Rusinowski Zbigniew
(1)
Sawicka Janina
(1)
Sońta Marcin
(1)
Staranowicz Agnieszka
(1)
Szczucka Ewa
(1)
Toeplitz Zuzanna
(1)
Wendland Zbigniew
(1)
Wielechowski Michał
(1)
Wojewódzkiej-Wiewiórskiej Pod Red. Nauk. Agnieszki
(1)
Wołosiaka Praca Zbiorowa Pod Red. Nauk. Małgorzaty Piecyk I
(1)
Wyleżałek Joanna
(1)
Włodarek Dariusz
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(12)
2000 - 2009
(13)
Kraj wydania
Polska
(25)
Język
polski
(25)
Temat
Etyka
(2)
Przedsiębiorstwo
(2)
Access
(1)
Baza danych relacyjna
(1)
Budżet
(1)
Budżety rodzinne
(1)
Ceny
(1)
Dziecko trudne
(1)
Etyka biznesu
(1)
Excel
(1)
Filozofia
(1)
Finanse
(1)
Finanse publiczne
(1)
Gospodarstwo domowe
(1)
Higiena
(1)
Hotelarstwo
(1)
Informatyka
(1)
Marketing
(1)
Motywacja uczenia się
(1)
Młodzież trudna
(1)
Nauczanie
(1)
Nauczyciele
(1)
Opakowania
(1)
Pedagogika resocjalizacyjna
(1)
Pieniądz
(1)
Podatek
(1)
PowerPoint
(1)
Praca
(1)
Promocja handlowa
(1)
Przedsiębiorczość (postawa)
(1)
Przedsiębiorstwa małe i średnie
(1)
Stopa życiowa
(1)
Studenci
(1)
Teoria dystrybucji
(1)
Turystyka
(1)
Ubezpieczenia gospodarcze
(1)
Ubezpieczenia społeczne
(1)
Visual Basic
(1)
Wieś
(1)
Word
(1)
Zakłady poprawcze i wychowawcze
(1)
Znaki towarowe
(1)
Żywność
(1)
Temat: czas
2001-0
(1)
Gatunek
Praca zbiorowa
(2)
25 wyników Filtruj
Brak okładki
E-book
W koszyku
Jubileusz 70-lecia powstania Wydziału Ekonomicznego jest wspaniałą okazją do zaprezentowania jego rozwoju naukowego oraz dydaktycznego.(...) Na Wydziale Ekonomicznym studiuje ponad 3,5 tysiąca osób na pięciu kierunkach studiów (w tym także dwóch anglojęzycznych), co powoduje, że Wydział jest jedną z największych jednostek w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. W ciągu 70 lat swojego funkcjonowania Wydział bardzo dynamicznie rozwijał się, a także zmieniała się jego struktura organizacyjna. W odpowiedzi na zmiany i potrzeby otoczenia społeczno-gospodarczego kształtowała się działalność badawcza oraz oferta dydaktyczna. (ze Wstępu)
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Współczesny konsument oczekuje żywności bezpiecznej, wysokiej jakości. Ważną rolę w tym zakresie odgrywają badania laboratoryjne żywności prowadzone na każdym etapie jej produkcji, jak również w ramach urzędowej kontroli żywności. Z tego powodu znajomość metod oznaczania podstawowych składników żywności, dodatków do żywności czy zanieczyszczeń jest specjalistom zajmującym się produkcją i kontrolą jakości żywności niezbędna. W książce omówiono m.in.: podstawy zapewnienia jakości wyników badań laboratoryjnych, kwestie pobierania próbek i ich przygotowania do analizy, metody analizy niektórych własności fizycznych (np. gęstości, barwy), techniki chromatograficzne i spektroskopowe, metody analizy zawartości poszczególnych grup składników żywności, metody badań właściwości żywności – przeciwutleniających i sensorycznych. Przedstawiono w niej również szczegółowe opisy metod badania składników żywności oraz wyznaczania jej właściwości fizykochemicznych, a także dane pozwalające na interpretację uzyskanych wyników. Publikacja jest przeznaczona dla studentów realizujących zajęcia na różnych kierunkach związanych z żywnością, ale może być pomocną lekturą dla pracowników branży spożywczej i urzędowej kontroli żywności, a zwłaszcza pracowników laboratoriów.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Książka
W koszyku
1. Motywacja osiągnięć, 2. Cele uczenia się, 3. Cele studentów a ich osiągnięcia w nauce
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 37 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 37 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1. Wiejskie gospodarstwa domowe - istota i cechy wyróżniające, 2. Czynnik ludzki w wiejskich gospodarstwach domowych i jego zmiany, 3. Ocena sytuacji finansowej wiejskich gospodarstw domowych i jej zmiany, 4. Mieszkania na wsi oraz ich wyposażenie, 5. Poziom zaspokojenia potrzeb żywnościowych w wiejskich gospodarstwach domowych, 6. Poziom zaspokojenia potrzeb zdrowotnych w wiejskich gospodarstwach domowych, 7. Poziom zaspokojenia potrzeb gospodarstw domowych na wsi w zakresie edukacji, 8. Poziom zaspokojenia potrzeb wiejskich gospodarstw domowych w zakresie kultury i wypoczynku, 9. Zakres oczekiwanej i otrzymywanej pomocy wśród wiejskich gospodarstw domowych, 10. Oczekiwania wiejskich gospodarstw domowych wobec poziomu zaspokojenia potrzeb w perspektywie integracji z Unią Europejską
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 330 (1 egz.)
Książka
W koszyku
I. Organizacja służby medycznej w Polsce; II. Zagadnienia zdrowia publicznego i ochrony środowiska; III. Mechanizmy obronne organizmu ludzkiego; IV. Choroby i ich profilaktyka; V. Pomoc przedmedyczna w nagłych wypadkach; VI. Powstawanie i profilaktyka wad słuchu, wzroku, narządu żucia i postawy; VII. Uzależnienia i metody zapobiegania im; VIII. Zaburzenia odżywiania; IX. Wybrane zagadnienia zdrowia psychicznego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 61 (1 egz.)
Brak okładki
E-book
W koszyku
Autorzy publikacji skupili się na wieloaspektowym wpływie pandemii COVID-19 na funkcjonowanie rolnictwa. Podjęli się identyfikacji i oceny skutków tej pandemii dla polskiego rolnictwa, przedstawili decyzje i działania podjęte przez państwo w tym czasie oraz zaproponowali instrumenty polityki ekonomicznej przeciwdziałającej negatywnym konsekwencjom pandemii w rolnictwie. Ponadto omówili teoretyczne aspekty pandemii: definicję zjawiska, fazy, przyczyny i cechy. Scharakteryzowali zmiany, jakie zaszły w czasie pandemii w zakresie produkcji rolnej w Polsce – badanie i ocena sytuacji ekonomiczno-produkcyjnej polskiego rolnictwa przeprowadzone zostały z podziałem na produkcję roślinną i zwierzęcą. Omówili również zasady kształtowania cen produkcji rolnej jako jednego z kluczowych uwarunkowań oddziałujących na sytuację polskiego rolnictwa, a także podjęli się oceny sytuacji ekonomiczno-finansowej gospodarstw rolnych w Polsce oraz wpływu pandemii COVID-19 na współpracę między rolnikami. Przedstawili też najpowszechniejsze formy współpracy, zarówno formalnej, jak i nieformalnej, spotykane w Polsce wśród rolników oraz szerzej – na wsi.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Książka
W koszyku
1. Przedmowa i ogólne zagadnienia historii filozofii; 2. Grecka filozofia przyrody; 3. Przełom humanistyczny w filozofii greckiej: sofiści i Sokrates; 4. Systemy filozoficzne Platona i Arystotelesa; 5. Szkoły etyczne w okresie hellenistycznym i rzymski neoplatonizm; 6. Powstanie i rozwój filozofii chrześcijańskiej; 7. Racjonalizm Kartezjusza i koncepcje postkartezjańskie; 8. Nowożytny empiryzm; 9. Filozofia Kanta; 10. Filozofia Hegla; 11. Filozofia Marksa; 12. Początki filozofii współczesnej i filozofia pozytywizmu; 13. Początki filozofii życia: poglądy Schopenhauera i Nietzschego; 14. Filozofia Bergsona; 15. Psychoanaliza; 16. Fenomenologia; 17. Egzystencjalizm i ontologia fundamentalna Heideggera; 18. Hermeneutyka; 19. Współczesna filozofia katolicka: neotomizm i personalizm; 20. Krytyczna teoria społeczeństwa szkoły frankruckiej; 21. Psychoanaliza humanistyczna Fromma; 22. Neopozytywizm i szkoła lwowska-warszawska; 23. Krytyczny racjonalizm Poppera; 24. Postmodernizm i filozofia końca XX wieku.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 1 (2 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 1 (1 egz.)
Brak okładki
E-book
W koszyku
W opracowaniu skupiono się na identyfikacji kanałów popytowych i podażowych oraz mechanizmów wpływu pandemii COVID-19 na sektor rolny. Celem była prognoza zakresu skutków oddziaływania globalnego kryzysu na produkcję rolną, zmiany w popycie konsumentów oraz zakłócenia w łańcuchu dostaw żywności na rynkach krajowym i zagranicznym. Analizy obejmowały lata 2017–2021 oraz trzy lata wcześniejsze przed pandemią. Badano wydatki i spożycie żywności w gospodarstwach domowych, skalę i rodzaj powiązań producentów rolnych z instytucjami i podmiotami innych sektorów w gospodarce, aktywność depozytowo-kredytową polskich rolników, a także zmiany na rynku środków produkcji rolnej. Nie zapomniano również o analizie zmian na rynku pracy w rolnictwie z uwzględnieniem stopnia wykorzystania imigranckiej siły roboczej w okresie pandemii. Zagadnienia omówiono w ujęciach teoretycznym oraz empirycznym. Źródłem pierwotnym było badanie własne zrealizowane w formie wywiadów z ekspertami ze związków i z organizacji rolniczych, a także z doradcami ds. ekonomicznych PZDR z całej Polski. Użyte do analiz dane pochodzą z publikacji i baz danych GUS, ARiMR, IERiGŻ-PIB, MRPiPS, Eurostatu, EBC, OECD oraz Federalnej Agencji Pracy.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Brak okładki
E-book
W koszyku
Forma i typ
Gatunek
Kogo intryguje, co nurtuje adeptów socjologii, niech zajrzy do zbioru wyników badań młodych naukowców wkraczających w życie zawodowe i realia wczesnej dorosłości. Studenci Wydziału Socjologii i Pedagogiki SGGW wzięli pod lupę zjawiska pokoleniowo i kulturowo im bliskie (m.in.: samopoczucie i zdrowie psychiczne w percepcji indywidualnej oraz społecznej, wzrost popularności apostazji, randkowanie online, wpływ mediów społecznościowych na samoocenę kobiet, osoby wytatuowane a poziom społecznej akceptowalności, zjawisko FOMO i szum medialny w portalach dziennikarskich, życie w stylu NEET) oraz nowe trendy marketingowe: influencer marketing czy city placement małej miejscowości. Ciekawym zakończeniem publikacji jest suplement metodyczny dla początkujących badaczy procesów społecznych, niczym pożegnalny prezent na nową drogę kariery zawodowej.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Książka
W koszyku
1. O etyce, wartościach i wartościowaniu, 2. Zadanie nauczyciela
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 37 (2 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 37 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1.Istota turystyki i usług turystycznych; 2. Podstawowe informacje z zakresu historii turystyki i hotelarstwa; 3. Podstawowe informacje z zakresu turystyki i usług hotelarsko-turystycznych; 4. Wybrane zagadnienia organizacyjno-prawne z zakresu prowadzenia działalności turystycznej i hotelarskiej; 5. Struktura podaży i organizacja rynku hotelarskiego; 6. Organizacja pracy w hotelu; 7. Funkcjonowanie biur podróży; 8. Impreza turystyczna jako produkt biura podróży; 9. Organizacja usług agroturystycznych w Polsce; 10. Turystyka na terenach chronionych; 11. Jakość usług turystycznych; 12. Żywienie w turystyce z elementami obsługi konsumenta; 13. Finansowe aspekty działalności turystycznej i hotelarskiej; 14. Elementu marketingu usług turystycznych
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 379.85 (1 egz.)
Książka
W koszyku
I. Finanse w teorii. II. Publiczny system finansowy. III. Pieniądze i system bankowy. IV. System podatkowy i charakterystyka niektórych podatków. V. Ubezpieczenia społeczne i gospodarcze. VI. Finanse przedsiębiorstw.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 336 (2 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 336 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1. Artykuły żywnościowe jako produkt marketingowy, 2. Opakowanie - istota i funkcje w odniesieniu do artykułów spożywczych, 3. Marka - definicje, podział i poziomy w przypadku produktów żywnościowych, 4. Cena - jej uwarunkowania, strategie, formuły stanowienia i różnicowania, 5. Instrumenty marketingowe związane z dystrybucją i ich rodzaje, 6. Promocja artykułów żywnościowych, 7. Reklama i jej znaczenie na rynku produktów spożywczych, 8. Sponsoring, 9. Marketing bezpośredni, 10. Marketing produktów ekologicznych, 11. Marketing żywności funkcjonalnej, 12. Marketing produktów dla niemowląt i małych dzieci
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 339.138 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 339.138 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1.Podstawowe pojęcia związane z organizacją i zarządzaniem w przedsiębiorstwie, 2.Ewolucja teorii organizacji i zarządzania, 3.Nowe tendencje w zarządzaniu, 4.For my organizacyjno-prawne współczesnych przedsiębiorstw, 5. Działalność gospodarcza w aspekcie procesu planowania, 6. Strategiczna diagnoza otoczenia organizacji, 7. Analiza strategii przedsiębiorstwa z wykorzystaniem metod portfelowych, 8. Struktury organizacyjne w zarządzaniu przedsiębiorstwem, 9. Osobowość i umiejętności kierownicze, 10. Style kierowania, 1. Motywacja w organizacji (techniki motywacyjne), 12. Komunikacja i negocjacje w organizacji, 13. Kultura organizacyjna, 14. Wybrane instrumenty controllingu w przedsiębiorstwie.
5.Działalność gospodarcza w aspekcie procesu planowan ia, 6.Strategiczna diagnoza otoczenia organizacji, 7. Analiza sstrategii przedsiębiorstwa z wykorzystaniem metod portfelowych, 8.Struktury organizacyjne w zarzą dzaniu prezedsiębiorstwem, 9.Osobowość i umiejętnośći kierownicze, 10.Style kierowania, 11.Motywacja w orga nizacji (techniki motywacyjne), 12.Komunikacja i negoc jacje w organizacji, 13.Kultura organizacyjna, 14.Wybr ane instrumenty controllingu w przedsiębiorstwie
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Brak okładki
E-book
W koszyku
Forma i typ
Wybór tekstów będących ripostą na kumulację szumu medialnego na temat żywności i żywienia – nie tylko faktów i mitów, ale też kontrowersyjnych poglądów lub wręcz pseudofaktów. Opracowanie jest zbiorem spostrzeżeń i wyników badań ekspertów z różnych ośrodków naukowych z całej Polski. Źródłem tytułowych prawd są badania naukowe prowadzone w obszarze nauki o żywności i żywieniu człowieka w podejściu holistycznym, a tytułowych półprawd – wiedza zaczerpnięta ze źródeł nieformalnych w toku wychowania i socjalizacji. Praca z pewnością zainteresuje każdego, gdyż dla większości z nas smak i zapach potraw są nośnikiem wspomnień, a wspólne spożywanie posiłku elementem utrwalania więzi międzyludzkich. Chwile wspólnych zakupów, gotowania i jedzenia powinny mieć jednak dobroczynne efekty zdrowotne, dlatego lektura tego zbioru artykułów jest niemalże obowiązkowa dla dbających o świadome i zdrowe życie. Coś ciekawego znajdą osoby z każdej grupy wiekowej i o każdym stylu życia – rodzice czy bezdzietni, bon vivanci czy eremici, sportowcy czy maniacy życia w rytmie powolnego mieszania w kubku ziołowych naparów.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Książka
W koszyku
I. Cel pracy i przebieg zadań. II. Aktualny stan polskiego systemu opieki i resocjalizacji na podstawie dokumentów źródłowych. III. Specyfika resocjalizacji w warunkach opieki całkowitej. IV. Postawy wychowawców młodzieży niedostosowanej społecznie w przebiegu procesu resocjalizacji. V. Znaczenie wzoru osobowego wychowawcy dla efektywności resocjalizacji w warunkach instytucjonalnych. VI. Opinie ekspertów społecznych na temat wychowania oraz możliwości resocjalizacji dzieci i młodzieży niedostosowanej społecznie. VII. Wizje i rekomendacje dotyczące usprawnienia funkcjonowania placówek opiekuńczo-wychowawczych. VIII. Refleksje nad przyszłością. Współczesny stan świadomości i psychosyntetyczne możliwości rozwoju człowieka.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 37 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 37 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Raport z badań przeprowadzonych w latach 2005-2020 na grupie małych gospodarstw rolnych (autorsko zidentyfikowanych jako drobne rolnicze) z centralnej i wschodniej Polski. Opracowanie uwzględnia analizę i ocenę efektywności wykorzystania wsparcia ekonomiczno-organizacyjnego w ramach wspólnej polityki rolnej Unii Europejskiej. Diagnozuje czynniki sprzyjające i ograniczające rozwój drobnych gospodarstw rolniczych na podstawie wyników badań ankietowych przeprowadzonych wśród producentów rolnych, sołtysów i pracowników gmin wiejskich. Nakreśla potencjalne kierunki zmian w strukturze drobnych gospodarstwach rolniczych i specyfice działalności agrarnej.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Książka
W koszyku
I. Edytor Tekstu Microsoft Word: 1. Uwagi wstępne, 2. Wprowadzenie i poprawianie tekstu, 3. Formatowanie tekstu, 4. Wypunktowanie i numerowanie, konspekty numerowane, 5. Definiowanie i wykorzystywanie miejsc tabulacji, znaki wiodące, 6. Tabele - tworzenie i formatowanie, 7. Podział dokumentu na sekcje, 8. Korespondencja seryjna, 9. Wstawianie obiektów, 10. Tworzenie i wykorzystywanie szablonów, 11. Tworzenie i wykorzystywanie styli, 12. Elementy konfiguracji Worda. II. Akrusz kalkulacyjny Microsoft Excel: 1. Uwagi wstępne, 2. Uruchomienie Excela, 3. Budowa zeszytu, 4. Budowa arkusza, 5. Wprowadzanie danych do komórek arkusza i ich poprawianie, 6. Formuły, 7. Adresowanie komórek, 8. Zaznaczenie bloków komórek, wierszy, kolumn i całego arkusza, 9. Formatowanie elementów arkusza, 10. Funkcje arkuszowe, 11. Drukowanie, 12. Operacje na bazach danych, 13. Wykresy, 14. Menedżer scenariuszy, 15. Visual Basic dla Excela: 1. Makropolecenia - ogólne informacje, 2. Rejestrowanie makr, 3. Uruchamianie makr, 4. Typy danych i ich deklaracje, 5. Instrukcje warunkowe, 6. Instrukcje pętli, 7. Często używane funkcje wbudowane, 8. Obiekty excela i odwołania do komórek, 9. Przykłady funkcji, 10. Przykłady procedur. III. Bazy danych w programie Microsoft Access: 1. Projektowanie tabel, 2. Formularze, 3. Kwerendy (zapytania), 4. Raporty, 5. Ćwiczenie - baza kredyty, 6. Kwerendy, 7. Przenoszenie rezultatów kwerend do Excela, 8. Raporty, 9. Aplikacja baza kredytów. V PowerPoint - tworzenie prezentacji: 1. Wstępne informacje i podstawowe pojęcia, 2. Widok prezentacji, 3. worzenie slajdów w pustej prezentacji, 4. Wzorzec slajdów, 5. Efekty specjalne w prezentacji, 6. Przygotowanie i wypróbowanie czasu wyświetlenia slajdów
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 004 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Celem monografii jest przedstawienie uwarunkowań organizacyjnych, technicznych i ekonomicznych dla transportu żywności. Celami szczegółowymi są: ukazanie uregulowań prawnych w zakresie różnych gałęzi transportu przy przewozie produktów spożywczych, zidentyfikowanie wymagań w zakresie środków transportu i urządzeń transportowych do tego rodzaju przewozu oraz przedstawienie znaczenia przemieszczania produktów spożywczych w przewozach ogółem w różnych gałęziach transportu.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Rekreacja ruchowa jest przez wielu badaczy uznawana za najważniejszy rodzaj rekreacji, o szczególnym znaczeniu dla życia i zdrowia człowieka. Autorzy monografii szczegółowo omówili teoretyczne kwestie związane z tą formą spędzania wolnego czasu, przedstawili stanowiska zarówno polskich, jak i zagranicznych badaczy oraz zaprezentowali wyniki przeprowadzonej w roku akademickim 2020/2021 wśród studentów Wydziału Ekonomicznego SGGW ankiety. Badania dotyczyły czasu przeznaczanego na uprawianie rekreacji fizycznej, motywacji i barier, a także zróżnicowania w podejmowaniu tego typu aktywności na poszczególnych kierunkach studiów.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej