Sortowanie
Źródło opisu
Książki
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Dostępność
tylko na miejscu
(3)
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(1)
Czytelnia
(3)
Autor
Gulbicka Bożena
(1)
Kwasek Mariola
(1)
Oleszko Aleksander (1943- )
(1)
Wrześniewska-Wal Iwona
(1)
Rok wydania
2000 - 2009
(3)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Prawo żywnościowe
(2)
Żywność
(2)
Żywność transgeniczna
(2)
Bezpieczeństwo żywności
(1)
Gospodarka żywnościowa
(1)
Jednolity rynek Unii Europejskiej
(1)
Konsumpcja (ekonomia)
(1)
Kontrola sanitarna
(1)
Międzynarodowe prawo żywnościowe
(1)
Odżywianie
(1)
Organizmy transgeniczne
(1)
Prawo Unii Europejskiej
(1)
Produkcja rolnicza
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Rozwój społeczny
(1)
Wzrost gospodarczy
(1)
Żywność ekologiczna
(1)
Temat: czas
1989-2000
(1)
2001-
(1)
Temat: miejsce
Kraje Unii Europejskiej
(3)
Polska
(3)
Gatunek
Opracowanie
(2)
Dane statystyczne
(1)
Podręcznik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(3)
Medycyna i zdrowie
(2)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(2)
3 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Seria Akademicka)
1. Wspólna polityka rolna w zakresie organizacji jednolitego rynku rolnego i bezpieczeństwa żywnościowego. 2. Międzynarodowe organizacje do spraw rolnictwa oraz wyżywienia w tworzeniu podstaw globalnego handlu i bezpieczeństwa żywności 3. Wspólnotowe oraz krajowe prawo żywnościowe. 4. Wspólnotowa organizacja oraz funkcjonowanie branżowych rynków rolnych w zakresie swobodnego i bezpiecznego przepływu żywności. 5. Rejestracja, ochrona nazw pochodzenia oraz oznaczeń geograficznych produktów rolnych lub środków spożywczych. 6. Bezpieczeństwo zdrowotne produktów żywnościowych (środków spożywczych) oraz pasz. 7. Procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności oraz pasz. 8. Urzędowa kontrola żywności oraz pasz. 9. Urzędowa kontrola zdrowia roślin i produktów roślinnych. 10. Organizacja i zarządzanie systemami kontroli sanitarnej żywności. 11. Jakość handlowa artykułów rolno-spożywczych oraz kontrola produktów zwierzęcych. 12. Żywność ekologiczna. 13. Organizmy zmodyfikowane genetycznie. 14. Odpowiedzialność w zakresie żywności oraz pasz.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 341 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 341 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Część I: Rozwój społeczno-gospodarczy krajów nowo przyjętych do Unii Europejskiej. 1. Charakterystyka demograficzna krajów nowo przyjętych do Unii Europejskiej. Wskaźniki rozwoju społeczno-gospodarczego krajów. Część II: Tendencje w spożyciu podstawowych produktów żywnościowych. Część III: Zróżnicowanie spożycia żywności. Część IV: Ocena stanu wyżywienia ludności w krajach nowo przyjętych do Unii Europejskiej. 1. Wartość energetyczna i odżywcza spożywanej żywności. 2. Racjonalizacja spożycia żywności. 3. Spożycie żywności w aspekcie zaleceń żywnościowych. Część V: Możliwości wyżywienia w aspekcie samowystarczalności żywnościowej (surowcowej).
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 338 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1. Organizmy genetycznie zmodyfikowane; 2. Uwolnienie GMO do środowiska; 3. Bezpieczeństwo żywności i jej swobodny przepływ; 4. Żywność GMO; 5.Wprowadzenie do obrotu żywności GMO- regulacje wertykalne (sektorowe); 6. Znakowanie żywności GMO; 7. Nadzór nad GMO i organy kontroli; Podsumowanie i propozycje de lege ferenda
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 349 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej