Form of Work
Książki
(2)
Status
only on-site
(2)
available
(1)
Branch
Wypożyczalnia
(1)
Czytelnia
(2)
Author
Oleszko Aleksander
(1)
Zięba Stanisław
(1)
Year
2000 - 2009
(2)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Subject
Rolnictwo
(2)
Żywność transgeniczna
(2)
Biotechnologia
(1)
Inżynieria genetyczna
(1)
Kontrola sanitarna
(1)
Organizmy transgeniczne
(1)
Żywność
(1)
Żywność ekologiczna
(1)
2 results Filter
Book
In basket
ISBN: 978-83-60197-83-7
1. Biotechnologia jako innowacyjny kierunek gospodarki w przemyśle, medycynie, rolnictwie i ochronie środowiska; 2. Ekonomiczne znaczenie roślin modyfikowanych genetycznie; 3. Dylematy konkurencyjności polskiego sektora rolno-spożywczego; 4. Współistnienie (koegzystencja) upraw GMO z innymi technologiami produkcji roślinnej; 5. Skutki zakazu pasz GMO oraz rynkowe wyzwania dla konkurencyjności pasz zmodyfikowanych genetycznie; 6. Stan prawny produkcji i stosowania żywności transgranicznej w Unii Europejskiej- przypadek Polski; 7. Genetycznie zmodyfikowane organizmy w opinii Europejczyków; 8. Ekonomiczne i społeczne skutki zaniechania stosowania biotechnologii; 9. Uwarunkowania zdrowotne żywności z udziałem surowców modyfikowanych genetycznie; 10. Dominujący udział innowacyjnych produktów farmaceutycznych na rynku światowym i europejskim; 11. Od genu do GMO, czyli rzecz o doskonaleniu organizmów użytkowych i walce z głodem
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 339.9 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
(Seria Akademicka)
ISBN: 83-7444-279-4
1. Wspólna polityka rolna w zakresie organizacji jednolitego rynku rolnego i bezpieczeństwa żywnościowego. 2. Międzynarodowe organizacje do spraw rolnictwa oraz wyżywienia w tworzeniu podstaw globalnego handlu i bezpieczeństwa żywności 3. Wspólnotowe oraz krajowe prawo żywnościowe. 4. Wspólnotowa organizacja oraz funkcjonowanie branżowych rynków rolnych w zakresie swobodnego i bezpiecznego przepływu żywności. 5. Rejestracja, ochrona nazw pochodzenia oraz oznaczeń geograficznych produktów rolnych lub środków spożywczych. 6. Bezpieczeństwo zdrowotne produktów żywnościowych (środków spożywczych) oraz pasz. 7. Procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności oraz pasz. 8. Urzędowa kontrola żywności oraz pasz. 9. Urzędowa kontrola zdrowia roślin i produktów roślinnych. 10. Organizacja i zarządzanie systemami kontroli sanitarnej żywności. 11. Jakość handlowa artykułów rolno-spożywczych oraz kontrola produktów zwierzęcych. 12. Żywność ekologiczna. 13. Organizmy zmodyfikowane genetycznie. 14. Odpowiedzialność w zakresie żywności oraz pasz.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 341 (1 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 341 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again