Form of Work
Książki
(3)
Status
available
(2)
only on-site
(2)
Branch
Wypożyczalnia
(2)
Czytelnia
(2)
Author
Kowalska Jolanta
(1)
Majewska Ewa
(1)
Obiedziński Meczysław W
(1)
Oleszko Aleksander
(1)
Stelmachowski Andrzej
(1)
Zadernowski Marek R
(1)
Year
2000 - 2009
(3)
Country
Poland
(3)
Language
Polish
(3)
Subject
Żywność
(3)
Rolnictwo
(2)
GHP/GMP
(1)
Gospodarstwo rolne
(1)
HACCP
(1)
Kontrola sanitarna
(1)
Leśnictwo
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Unia Europejska
(1)
Żywność ekologiczna
(1)
Żywność transgeniczna
(1)
4 results Filter
No cover
Book
In basket
ISBN: 83-7426-260-5
1.Ogólny opis i kierunki rozowju systemów zarządzania jakością, 2.Strategia bezpieczeństwa żywności w unii Europejskiej, 3.GMP, GHP i HAACCP w zakłądach przemysłu spożywczego - wybrane problemy, 4.Praktyczne wdrażanie systemów zapewnienie ajkości zgodnie z nowymi regulacjami UE
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 341 (1 egz.)
Book
In basket
Prawo rolne / red. Andrzej Stelmachowski. - Wyd. 3. - Warszawa : LexisNexis Wydaw. Prawnicze, 2006. - 528 s. ; 24 cm.
ISBN: 83-7334-560-4
Cz. I Część ogólna, R.1 Pojecie i przedmiot prawa rolnego; R.2 Modele prawnych instrumentów polityki rolnej; R.3 Gospodarstwo rolne i przedsiębiorstwo rolne; R.4 Wspólna polityka rolna Unii Europejskiej. Cz. II Gospodarka ziemią, R.5 Tytuły prawne władania ziemią rolnicza; R.6 Obrót nieruchomościami rolnymi na podstawie Kodeksu Cywilnego (obrót powszechny); R.7 Formy prawne zmiany generacji INTER VIVOS w rolnictwie, R.8 Dziedziczenie gospodarstw rolnych; R.9 Dzierżawa gruntów rolnych; R.10 Struktury gospodarcze państwowej własności rolniczej; R.11 Formy prawne dysponowania zasobem własności rolnej Skarbu Państwa; R.12 Rejestry publiczne. Cz. III Kształtowanie przestrzeni rolniczej, R.13 Planowanie przestrzenne; R.14 Ochrona gruntów rolnych; R. 15 Scalenie i wymiana gruntów. Cz. IV Producent rolny, R.16 Formy prawne organizacji producentów rolnych; R.17 Status zawodowy rolnika i reprezentanta interesów rolniczych; R.18 Status socjalny rolnika. Cz. V Produkcja rolna, R.19 Hodowla roślin i nasiennictwo; R.20 Ochrona roślin uprawnych; R.21 Hodowla zwierząt gospodarskich i zwalczanie chorób zwierzęcych; R.22 Rybactwo śródlądowe; R.23 Ochrona środowiska w procesie produkcji rolnej. Cz. VI R.24 Rynki krajowe; R.25 Kontraktacja; R.26 Instytucje rynku towarów giełdowych; R.27 Agencje interwencyjne: Agencja Rynku Rolnego oraz Agencja Restrukturyzacji i modernizacji rolnictwa. Cz. VII Instrumenty prawnofinansowe w rolnictwie, R.28 Obciążenia podatkowe rolnictwa; R.29 Ubezpieczenia majątkowe w rolnictwie; R.30 Finansowanie rolnictwa ze środków publicznych. Cz. VIII Prawo żywnościowe; Cz. IX Prawo leśne i łowieckie; Cz. X Melioracje wodne i zaopatrzenie wsi w wodę; Cz. XI Koncepcje rozwojowe rolnictwa
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 349 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
(Seria Akademicka)
ISBN: 83-7444-279-4
1. Wspólna polityka rolna w zakresie organizacji jednolitego rynku rolnego i bezpieczeństwa żywnościowego. 2. Międzynarodowe organizacje do spraw rolnictwa oraz wyżywienia w tworzeniu podstaw globalnego handlu i bezpieczeństwa żywności 3. Wspólnotowe oraz krajowe prawo żywnościowe. 4. Wspólnotowa organizacja oraz funkcjonowanie branżowych rynków rolnych w zakresie swobodnego i bezpiecznego przepływu żywności. 5. Rejestracja, ochrona nazw pochodzenia oraz oznaczeń geograficznych produktów rolnych lub środków spożywczych. 6. Bezpieczeństwo zdrowotne produktów żywnościowych (środków spożywczych) oraz pasz. 7. Procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności oraz pasz. 8. Urzędowa kontrola żywności oraz pasz. 9. Urzędowa kontrola zdrowia roślin i produktów roślinnych. 10. Organizacja i zarządzanie systemami kontroli sanitarnej żywności. 11. Jakość handlowa artykułów rolno-spożywczych oraz kontrola produktów zwierzęcych. 12. Żywność ekologiczna. 13. Organizmy zmodyfikowane genetycznie. 14. Odpowiedzialność w zakresie żywności oraz pasz.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 341 (1 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 341 (1 egz.)
Authority data
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again