Sortowanie
Źródło opisu
Książki
(77)
IBUK Libra
(24)
ebookpoint BIBLIO
(10)
Forma i typ
Książki
(77)
E-booki
(34)
Publikacje dydaktyczne
(8)
Publikacje naukowe
(6)
Publikacje fachowe
(5)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(60)
dostępne
(52)
wypożyczone
(2)
Placówka
Wypożyczalnia
(54)
Czytelnia
(60)
Autor
Jędrzejczyk Zbigniew
(6)
Kukuła Karol (1948- )
(6)
Skrzypek Jerzy
(6)
Walkosz Anna
(6)
Durlik Ireneusz (1931-2023)
(5)
Borkowski Stanisław
(3)
Begg David
(2)
Dornbusch Rudiger
(2)
Fertsch Marek
(2)
Fischer Stanley
(2)
Gulbicka Bożena
(2)
Huczek Antoni
(2)
Kozłowski Remigiusz
(2)
Liwowski Bolesław
(2)
Michna Jerzy
(2)
Mowczan Damian
(2)
Pająk Edward
(2)
Praca zbiorowa
(2)
Rapacki Ryszard
(2)
Sosnowski Michał
(2)
Wojciechowski Tadeusz
(2)
Adamczyk Wacław
(1)
Aldridge Alan
(1)
Andrzejczyk Paweł
(1)
Autorów Wielu
(1)
Baran Michał
(1)
Baranowski Paweł
(1)
Bartkowiak Ryszard
(1)
Bartniczak Bartosz
(1)
Becht Adam
(1)
Borys Tadeusz
(1)
Bozarth Cecil
(1)
Brach Jarosław
(1)
Brzeziński Marek (1949- )
(1)
Bullington-McGuire Richard
(1)
Busławski Adam
(1)
Błaszczak-Przybycińska Ilona
(1)
Chmielowiec-Lewczuk Magdalena
(1)
Chodyński Andrzej
(1)
Chudzik Daniel
(1)
Cieślak Piotr
(1)
Dennis Andrew K
(1)
Dudek Agata
(1)
Dziaduch Izabela
(1)
Dzikiewicz-Gazda Urszula
(1)
Fereniec Jan
(1)
Gazda Zbigniew
(1)
Goik Magdalena
(1)
Grontkowska Anna
(1)
Grudzewski Wiesław M
(1)
Góralczyk Andrzej
(1)
Gębska Monika
(1)
Głowacka-Fertsch Danuta
(1)
Halicka Ewa
(1)
Hamrol Adam (1952- )
(1)
Handfield Robert B
(1)
Hejduk Irena K
(1)
Jankiewicz Jacek
(1)
Januś Ewa
(1)
Jazdon Andrzej
(1)
Jeziorski Leopold
(1)
Józwiak Wojciech
(1)
Kaczorowska Joanna
(1)
Kaleta Andrzej
(1)
Kamosiński Sławomir
(1)
Kane Sean P
(1)
Karpiński Tadeusz
(1)
Kasiewicz Stanisław (1946- )
(1)
Klensporf-Pawlik Dorota
(1)
Klepacka Anna M
(1)
Kliber Jiři
(1)
Kloski Liza Wallach
(1)
Kloski Nick
(1)
Koliński Adam
(1)
Kosieradzka Anna
(1)
Kowalak Robert
(1)
Koziolek Adam
(1)
Kończak Grzegorz
(1)
Krawczyk Stanisław
(1)
Kubów Adam
(1)
Kucia-Guściora Beata
(1)
Kulińska Ewa
(1)
Kwasek Mariola
(1)
Lachowski Lech
(1)
Letkiewicz Andrzej
(1)
Lipa Michał
(1)
Lis Stanisław (1928-2018)
(1)
Mantura Władysław
(1)
Marszałek Stanisław
(1)
Martyniak Zbigniew
(1)
Martyniuk Teresa
(1)
Matthias Karl
(1)
Małysz Jerzy
(1)
Mirkowska Zofia
(1)
Niedzielski Eugeniusz
(1)
Nowak Edward
(1)
Obrzeżgiewicz Dawid
(1)
Palino Todd
(1)
Pasternak Kazimierz
(1)
Pawłowicz Leszek J
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(18)
2010 - 2019
(24)
2000 - 2009
(61)
1990 - 1999
(8)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(110)
Arabia Saudyjska
(1)
Język
polski
(110)
angielski
(1)
Odbiorca
Szkoły zawodowe
(1)
Temat
Produkcja
(69)
Zarządzanie
(18)
Przedsiębiorstwo
(16)
Organizacja
(13)
Zarządzanie jakością
(11)
Decyzje
(9)
Technologia
(8)
Badania operacyjne
(7)
Przemysł
(7)
Gry kierownicze
(6)
Transport
(6)
Zarządzanie strategiczne
(6)
Jakość produktu
(5)
Konkurencja
(5)
Popyt
(5)
Ekonomia
(4)
Gospodarka
(4)
Konsumenci (ekon.)
(4)
Logistyka gospodarcza
(4)
Mikroekonomia
(4)
Pieniądz
(4)
Wzrost gospodarczy
(4)
Łańcuch dostaw
(4)
Gospodarka materiałowa
(3)
Handel zagraniczny
(3)
Innowacje
(3)
Komputery
(3)
Logistyka
(3)
Odżywianie
(3)
Produktywność pracy
(3)
Rynek kapitałowy
(3)
Rynek pracy
(3)
Systemy informatyczne zarządzania
(3)
Zarządzanie wiedzą
(3)
Zdolność produkcyjna
(3)
Żywność
(3)
Dochód narodowy
(2)
Efektywność ekonomiczna
(2)
Gospodarka kapitalistyczna
(2)
Gospodarka żywnościowa
(2)
Inżynieria produkcji
(2)
Kontrola techniczna
(2)
Motywacja pracy
(2)
Obrót towarowy
(2)
Praca
(2)
Przemysł rolno-spożywczy
(2)
Rynek
(2)
Zarządzanie projektami
(2)
Zarządzanie ryzykiem
(2)
Środki produkcji
(2)
BHP
(1)
Benchmarking
(1)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(1)
Bezrobocie
(1)
Bogactwo
(1)
Budżety rodzinne
(1)
Czwarta rewolucja przemysłowa
(1)
Dochód
(1)
Edytorstwo
(1)
Edytorzy
(1)
Ekologistyka
(1)
Ekonometria
(1)
Ekonomika produkcji
(1)
Fuzja przedsiębiorstw
(1)
Globalizacja
(1)
Gospodarka oparta na wiedzy
(1)
Gospodarstwo domowe
(1)
Handel
(1)
Handel międzynarodowy
(1)
Humanizacja pracy
(1)
IFS Applications
(1)
Inflacja
(1)
Informacja gospodarcza
(1)
Informatyka
(1)
Informatyzacja
(1)
Integracja europejska
(1)
Inwestycje zagraniczne
(1)
Jakość
(1)
Jakość wyrobów
(1)
Kapitał intelektualny przedsiębiorstwa
(1)
Komunikowanie marketingowe
(1)
Konflikt
(1)
Konsumenci
(1)
Konsumpcja (ekonomia)
(1)
Książki
(1)
Kujawsko-pomorskie, województwo
(1)
Kupno i sprzedaż
(1)
Kursy walutowe
(1)
Liberalizm gospodarczy
(1)
Ludność
(1)
Magazynowanie
(1)
Makroekonomia
(1)
Marketing
(1)
Marketing strategiczny
(1)
Marnotrawstwo żywności
(1)
Metoda Monte Carlo
(1)
Metody badawcze
(1)
Mistrz (stanowisko służbowe)
(1)
Monopol
(1)
Monopol państwowy
(1)
Temat: czas
2001-
(3)
1989-
(1)
1989-2000
(1)
Temat: miejsce
Polska
(3)
Kraje Unii Europejskiej
(1)
Gatunek
Podręcznik
(16)
Ćwiczenia i zadania
(7)
Praca zbiorowa
(6)
Opracowanie
(5)
Monografia
(3)
Poradnik
(2)
Dane statystyczne
(1)
Raport z badań
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(24)
Zarządzanie i marketing
(8)
Inżynieria i technika
(7)
Matematyka
(6)
Informatyka i technologie informacyjne
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
111 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1. Wprowadzenie; 2. Organizacja produkcji; 3. Planowanie i sterowanie produkcją; 4. Zarządzanie produkcja; 5. Ocena produktywności
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zarys zarządzania produkcją / Kazimierz Pasternak. - Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, 2005. - 325,[3] s. : rys., tabl. ; 24 cm.
I. Organizacyjny i techniczny potencjał produkcji: 1. Produkcja i zarządzanie produkcją w przedsiębiorstwie; 2. Gospodarowanie zdolnością produkcyjną; 3. Materialne warunki pracy oraz metody humanizacji produkcji. II. Organizacja procesu produkcyjnego: 4. System produkcyjny oraz proces produkcyjny; 5. Organizacja procesu produkcyjnego w przestrzeni; 6. Organizacja procesu produkcyjnego w czasie. III. Przygotowanie nowej produkcji: 7. Proces inwestycyjny; 8. Techniczne przygotowanie produkcji. IV. Planowanie produkcji i sterowanie produkcją: 9. Sterowanie przebiegiem produkcji; 10. Nowoczesne koncepcje i metody organizacji produkcji i zarządzania produkcją.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
. The improvement of reading of machines across the use of method SMED; 2. Identification of the areas liable to distortions in a glassworks plant; 3. Improving quality of gall chain elements; 4. Analysis of the production process the basis of the concrete block production; 5. high standard capability of battery housing manufacture; 6. Improvement of the wrapping foil production; 7. Assessment and concrete products quality improvement; 8. Problems of production management in window production company in staff's judgment; 9. Effectiveness of machine exploitation for clothing production; 10. Modernity of filling machine in the aspect of exact packing; 11. Estimation and improvement of tank elements; 12. structure of human resources and effectiveness of machinery operation in a joinery company; 13. Rolling mill efficiency in screw threads rolling process; 14. Production and quality improvement of sections; 15. Estimation and bread quality improvement; 16. Efficiency of exploitation and components modernity of machines; 17. Production and quality of providing with warm water; 18. Analysis of determinants of quality of the cast - a body of a gas valve; 19. Production and quality of bulb bur; 20. Practise of calculation TPM coefficients
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1. Organizacja systemu produkcyjnego, 2. Produktywność systemu produkcyjnego, 3. Proces produkcyjny i organizacja produkcji, 4. Systemy produkcyjne, 5. Metody i techniki sterowania produkcją, 6. Metody i techniki usprawnienia procesów produkcyjnych
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Marketing bez tajemnic)
R.1 Charakterystyka rynku środków produkcji; R.2 Przed siębiorstwo produkcyjne-podstawowy przedmiot rynku śro dków produkcji; R.3 Jak sprzedawać środki produkcji; R.4 Strategie marketingowe na rynku środków produkcji; R.5 Marketing zakupów, czyli jak kupować środki pro dukcji; R.6 Działania w ramach marketingu zakupów; R.7 Dyscyplina dostaw i gospodarka zapasami jako elementy marketingu ne rynku środków produkcji.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 339.138 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 339.138 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Monografie i Opracowania / Akademia Ekonomiczna im.Oskara Langego we Wrocławiu ; 136)
Strategia konkurencji jako źródło konkurencyjności przedsiębiorstw; Przesłanki konkurencyjności współczesnych przedsiębiorstw; Pojęcie strategii konkurencji; Istota dobrej strategii konkurencji; Metoda tworzenia strategii konkurencji; Podstawy informacyjne strategii konkurencji; Sposób opracowania informacji o konkurentach; Typy strategii konkurencji; Wybór obszaru działań konkurencyjnych; Wybór typu relacji z konkurentami; Wybór rodzaju przewagi konkurencyjnej; Sytuacyjne strategie konkurencji; Strategia konkurencji badanych przedsiębiorstw przemysłowych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Przygotowanie produkcji / Kazimierz Szatkowski. - Warszawa : PWN Wydaw. Nauk., 2008. - 288 s. : rys.; tab. ; 24 cm.
I. Techniczne przygotowanie produkcji, jego rola i miejsce w przygotowaniu produkcji: 1. Rola i miejsce przygotowania produkcji; 2. Działalność badawczo-rozwojowa, jej uwarunkowania i główni realizatorzy; 3. Badania patentowe, licencyjne, ochrona własności przemysłowej w przygotowaniu produkcji. II. Przygotowanie konstrukcyjno-doświadczalne i technologiczne uruchomieniowej produkcji: 4. Przygotowanie produkcji - konstrukcyjno - doświadczalne (KPP); 5. Zastosowanie tradycyjnych i nowoczesnych technik prototypowania; 6. Przygotowanie technologiczne produkcji i jej obsługa; 7. Podstawy uruchomienia i rozruchu produkcji; 8. Zarządzanie dokumentacją techniczną nowych wyrobów. III. Wpływ nowoczesnych technik komputerowych i integracji produkcji na przygotowanie produkcji: 9. Wpływ techniki komputerowej na prace projektowe i zintegrowane produkcji CIM; 10. Uwarunkowania nowoczesnego projektowania wyrobów. IV. Organizacja aparatu TPP, planowanie i sterowanie przedsięwzięciami: 11. Organizacja struktur zarządzania aparatem TPP w przedsiębiorstwach; 12. Planowanie TPP i planowanie przedsięwzięć z zakresu TPP; 13. Sterowanie projektowaniem wyrobu złożonego;
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1. Ekologiczne aspekty jakości, 2. Wyroby i procesy wytwarzania w zarządzaniu środowiskowym, 3. Ekologiczne projektowanie wyrobów, 4. Ekobilanse w analizie cyklu życia wyrobów, 5. Znakowanie ekologiczne wyrobów
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Cz.I: Wybrane problemy zarządzania produkcją: 1. Proces produkcyjny, 2. Struktury produkcyjne jednostek wytwórczych, 3. Organizacja produkcji, 4. Cykl produkcyjny, 5. Przygotowanie produkcji, 6. Jakość produkcji, 7. Gospodarstwa wspomagające podstawową działalność produkcyjną, 8. Wybrane aspekty kosztowe decyzji w obszarze produkcji, 9. Planowanie przebiegu produkcji i sterowania nim, Cz.II: Przykłady i zadania
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Cz. I Model ciągłego doskonalenia systemu zarządzania: 1.Doskonalenia zarządzania jakością, 2.Business Process Reengineering (BPR) jako metoda restrukturyzacji, 3. Systemy klasy MRP, MRP II, ERP, CRM, 4.Zarządzanie Relacjami z Klientami - Customer Relationship Managment, 5. Just-in-Time. Cz. II Metody projektowania systemów zarządzania: 6. Benchmarking jako metoda projektowania systemów zarządzania, 7. Lean Management jako metoda projektowania systemów zarządzania, 8. Outsourcing jako metoda projektowania systemów zaradzania w przedsiębiorstwie
5.Just-in-Time. Cz.II Metody projektowania systemów zarządzania : 6.Be nchmarking jako metoda projektowania systemów zarządza nia, 7.Lean Management jako metoda projektowania syste mów zarządzania, 8.Outsourcing jako metoda projektowan ia systemów zarządzania w przedsiębiorstwie
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Cz.I: Wybrane problemy zarządzania produkcją: 1. Proces produkcyjny, 2. Struktury produkcyjne jednostek wytwórczych, 3. Organizacja produkcji, 4. Cykl produkcyjny, 5. Przygotowanie produkcji, 6. Jakość produkcji, 7. Gospodarstwa wspomagające podstawową działalność produkcyjną, 8. Wybrane aspekty kosztowe decyzji w obszarze produkcji, 9. Planowanie przebiegu produkcji i sterowania nim, Cz.II: Przykłady i zadania.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1. Ekonomiczno-organizacyjne zagadnienia przygotowanie produkcji, 2. Organizacja procesów produkcyjnych w przedsiębiorstwie, 3. Metodyka obliczeń podstawowych para metrów dla wydziału mechanicznego, 4. Gospodarka środkami trwałymi, 5. Produktywność i stosowane wskaźniki oceny
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658.1/.5 (4 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658/1/.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Konsumpcja / Alan Aldridge ; przeł. Maciej Żakowski. - Warszawa : Sic! Wydawnictwo, 2006. - 204, [1] s. : rys. ; 21 cm.
(Key Concepts)
1.Konsumpcja jako pojęcie kluczowe. 2.Produkcja i konsumpcja. 3. Społeczeństwo konsumpcyjne: utopia czy dystopia? 4.Życie w społeczeństwie konsumpcyjnym. 5.Magdonaldyzacja i disneizacja. 6.Aktywizm konsumencki.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 330 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Systemy produkcyjne w przedsiębiorstwie; Podstawowe cele organizacji i funkcjonowania systemów produkcyjnych; Techniczne przygotowanie i uruchomienie produkcji przemysłowej; Proces produkcji w przedsiębiorstwie; Sterowanie jako funkcja zarządzania produkcją; Funkcje i metody zarządzania produkcją; Projakościowy i proekologiczny rozwój produkcji; Systemowe zarządzanie jakością i środowiskiem naturalnym w przedsiębiorstwie; Ekonomika jakości i ochrony środowiska naturalnego w przedsiębiorstwie; Projakościowa i proekologiczna opcja strategiczna przedsiębiorstwa.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658.1/.5 (9 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zarządzanie procesem produkcji / Ewa Kulińska, Adam Busławski. - Warszawa : Difin SA, 2019. - 234 s. : rys., tab., wykresy ; 24 cm.
Wprowadzenie; ROZDZIAŁ I. Proces produkcji jako obiekt zarządzania 1.1. Struktura procesów przedsiębiorstwa produkcyjnego 1.2. Zdefiniowanie istoty i determinant procesów produkcyjnych 1.3. Klasyfikacja procesów produkcyjnych 1.4. Cykl produkcyjny, przebieg produkcji, typy produkcji 1.5. Przegląd wybranych mierników produkcji ROZDZIAŁ 2. Q, C, D, S, M jako system narzędzi w procesie produkcji 2.1. Istota wskaźników Q, C, D, S, M jako systemu zarządzania procesem produkcyjnym 2.2. Monitoring pracy zespołu produkcyjnego 2.2.1. Q – Jakość jako wskaźnik procesu produkcji 2.2.2. C – Koszt jako wskaźnik procesu produkcji 2.2.3. D – Dostawy jako wskaźnik procesu produkcji 2.2.4. S – Bezpieczeństwo jako wskaźnik procesu produkcji 2.2.5. M – Morale jako wskaźnik procesu produkcji 2.2.6. Q, C, D, S, M ‒ ocena zbiorcza 2.3. Audyt procesów produkcyjnych na potrzeby analizy wskaźników Q, C, D, S, M 2.4. Plan akcji wyznaczony systemem wskaźników Q, C, D, S, M ROZDZIAŁ 3. Procesowe rozwiązywanie problemów produkcyjnych 3.1. Reakcja na problemy – procesowe rozwiązywanie problemów produkcyjnych 3.2. Ocena procesu rozwiązywania problemów 3.3. Komunikacja – spotkania kierownictwa z pracownikami ROZDZIAŁ 4. Analiza modelowa narzędzi Q, C, D, S, M 4.1. Analiza Q, C, D, S, M w ujęciu matematycznym 4.2. Analiza Q, C, D, S, M w ujęciu obiektowym 4.2.1. Analiza procesu rozwiązywania problemów w produkcji systemu wskaźników Q, C, D, S, M 4.2.2. Analiza procesu audytu procesu produkcji systemu wskaźników Q, C, D, S, M 4.2.3. Analiza działań zapobiegawczych procesu produkcji systemu wskaźników Q, C, D, S, M 4.2.4. Analiza działań korygujących procesu produkcji systemu wskaźników Q, C, D, S, M ROZDZIAŁ 5. Wskaźnik Q jako narzędzie zarządzania procesem produkcji 5.1. Analiza wskaźnika jakości Q – kontrola procesu 5.2. Analiza wskaźnika Q – monitoring odpadu i reject line 5.3. Analiza wskaźnika jakości Q – rejestracja kart Q, C, D, S, M 5.4. Analiza wskaźnika jakości Q – realizacja akcji naprawczych 5.5. Analiza wskaźnika jakości Q – szkolenia i ocena pracowników na liniach produkcyjnych ROZDZIAŁ 6. Wskaźnik C jako narzędzie zarządzania procesem produkcji 6.1. Analiza wskaźnika kosztów C jako składowej modelu 6.2. Analiza wskaźnika kosztów C – kontrola procesu zużycia materiałów na linii głównej ROZDZIAŁ 7. Wskaźnik D jako narzędzie zarządzania procesem produkcji 7.1. Analiza wskaźnika dostaw D jako składowej modelu 7.2. Analiza wskaźnika dostaw D – całkowita efektywność O.E.E ROZDZIAŁ 8. Wskaźnik S jako narzędzie zarządzania procesem produkcji 8.1. Analiza wskaźnika bezpieczeństwa S jako składowej modelu 8.2. Analiza wskaźnika bezpieczeństwa S – analiza środków ochrony zbiorowej badanych podmiotów 8.3. Analiza wskaźnika bezpieczeństwa S – analiza środków ochrony indywidualnej badanych podmiotów gospodarczych 8.4. Analiza wskaźnika bezpieczeństwa S – analiza oznaczeń materiałów chemicznych i niebezpiecznych 8.5. Analiza wskaźnika bezpieczeństwa S – analiza przechowywania materiałów i narzędzi 8.6. Analiza wskaźnika bezpieczeństwa S – analiza dotycząca zagrożeń – rejestr zagrożeń 8.7. Podsumowanie dotyczące wskaźnika S ‒ bezpieczeństwo badanych podmiotów gospodarczych za 2017 rok ROZDZIAŁ 9. Wskaźnik M jako narzędzie zarządzania procesem produkcji 9.1. Analiza wskaźnika morale M jako składowej modelu 9.2. Analiza wskaźnika morale M – absencje chorobowe 9.3. Analiza wskaźnika morale M – housekeeping (gospodarność) 9.4. Analiza wskaźnika morale M – rozwiązywanie problemów, akcje naprawcze 9.5. Analiza wskaźnika morale M – zespoły usprawniające – QIT 9.6. Analiza wskaźnika morale M – nowe szkolenia stanowiskowe, procesowe i BHP 9.7. Analiza wskaźnika morale M – opracowanie materiałów szkoleniowych 9.8. Analiza wskaźnika morale M – szkolenia przypominające 9.9. Podsumowanie wyników analizy wskaźnika morale M ROZDZIAŁ 10. Przykład zastosowania 10.1. System Q, C, D, S, M – plan 10 kroków eliminacji i problemu w procesie produkcji; Zakończenie; Bibliografia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1. Rozwój historyczny i stan obecny zarządzania produkcją, 2. Strategiczne aspekty zarządzania produkcją, 3. Taktyczne aspekty zarządzania produkcją-techniczne przygotowanie produkcji, 4. Normatywy planowania i operatywnego zarządzania produkcją, 5. Planowanie produkcji, 6. Sterowanie produkcją, 7. Zarządzanie produkcją - doświadczenia japońskie, 8. Elastyczne systemy produkcyjne, 9. Kontrola jakości w produkcji, 10. Informatyczne wspomaganie zarządzania produkcją, 11. Organizacja zarządzania produkcją w przedsiębiorstwie. Służba produkcji
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
I. Metody diagnozowania i usprawniania procesów produkcyjnych w przemyśle przetwórczym: Metoda ABC ..., Za stosowanie analizy dyrektywnej do usprawniania proce sów produkcyjnych w przemyśle przetwórczym, Metoda MTR Metoda SMED, II. Metody zarządzania jakością całkowitą w zastosowaniu do produkcji: Metoda AMDEC (analiza przyczyn, skutków i krytyczności wad), Macierz doskonalenia przedsiębiorstwa MDP; III. Metoda projektowania i oceny poziomu organizacji produkcji w przemyśle wydobywczym IV. Heurystyczne algorytmy szeregowania zadań produkcyjnych i grupowania wyrobów V. Zastosowanie symulacji sztucznej inteligencji w zarządzaniu produkcją ( symulacja stemów, modelowanie jakościowe, algorytm QSIM ) VI. Metody zarządzania zapasami produkcyjnymi ( Metoda MRP - Material Requirements Planning, JIT - Metoda Just in time.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Monografie i Opracowania / Szkoła Główna Handlowa w Warszawie ; 534)
1.Paradygmat w nauce, paradygmat ekonomii, 2.Proces wytwórczy, 3.Neoklasyczny paradygmat ekonomii, 4.Uzasadnienie neoklasycznego paradygmatu ekonomii, 5.Wątpliwości dotyczące neoklasycznego paradygmatu ekonomii, 6.Przewidywany rozwój ludnosci świata, 7.Terytorialno-przyrodnicze granice wzrostu gospodarczego, 8.Dualizm gospodarki światowej: dualizm ekonomii, 9.Jedność gospodarki światowej: nowy paradygmat ekonomii
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 330 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Doskonalenie zarządzania jakością / Andrzej Jazdon. - Wyd.2 popr. i uzupeł. - Bydgoszcz : Ośrodek Postępu Organizacyjnego OPO, 2002. - 268 s. : rys. ; 24 cm.
R.1 Wprowadzenie do współczesnych zagadnień z zakresu jakości: Pojęcie jakości; Ewolucja podejścia do zagadnienia jakości; Przyczyny rewolucji jakościowej; Normalizacja w dziedzinie jakości i niezawodności; Rozwój norm z zakresu jakości; Rodzina norm ISO 9000; Normy ISO 9000:2000. R.2 Zarządzanie jakością w przedsiębiorstwie: Wprowadzenie; Przemysłowy proces realizacji; Kształtowanie jakości wyrobów w przemysłowym procesie realizacji; Podstawowe problemy zapewnienia jakości wyrobów w poszczególnych fazach przemysłowego procesu realizacji Kształtowanie jakości usług; System zarządzania jakością w przedsiębiorstwie; Certyfikaty SZJ. R.3 Metody statystyczne w zarządzaniu jakością: Wprowadzenie; Zasady, metody i narzędzia zarządzania jakością; Zasady zarządzania jakością; Metody zarządzania jakością; Narzędzia zarządzania jakością; Statystyczne metody kontroli; Wprowadzenie do zagadnień niezawodności. R.4 Zakończenie: Kluczowe elementy w zarządzaniu jakością; Podstawowe czynniki wpływające na jakość wyrobów i usług; Zintegrowany system zarządzania przedsiębiorstwem; Proces ciągłego doskonalenia jakości.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Wstęp, Niepewność w zarządzaniu produkcją i usługami, Zarządzanie ryzykiem produkcji, Identyfikacja ryzyka produkcji, Wczesne rozpoznanie ryzyka produkcji, Ocena ryzyka produkcji, Operatywne ryzyko produkcji, Strategiczne ryzyko produkcji, Kontrola (Controlling) ryzyka produkcj, Zarządzanie chaosem, Działania w sytuacjach niewiedzy, Zarządzanie scenariuszowe.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej