Sortowanie
Źródło opisu
IBUK Libra
(1)
Książki
(1)
Forma i typ
E-booki
(1)
Książki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(1)
Czytelnia
(1)
Autor
Gromadzka-Ostrowska Joanna
(1)
Krauss Hanna
(1)
McLaughlin Daniel P
(1)
Stamford Jonathan
(1)
White David
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Fizjologia człowieka
(1)
Gruczoły dokrewne
(1)
Komórka (biologia)
(1)
Mięśnie
(1)
Mózg
(1)
Płuca
(1)
Rdzeń kręgowy
(1)
Rozmnażanie
(1)
Serce
(1)
Tkanki
(1)
Układ pokarmowy
(1)
Gatunek
Podręcznik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Biologia
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
2 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Krótkie wykłady)
1. Ogólne pojęcia fizjologiczne, 2. Komórka, 3. Tkanki ciała, 4. Układ sercowo-naczyniowy, 5. Płuca i oddychanie, 6. Neurofizjologia, 7. Mózg, 8. Rdzeń kręgowy i obwodowy układ nerwowy, 9. Fizjologia porównawcza mięśni szkieletowych i gładkich, 10. Przewód pokarmowy, 11. Układ dokrewny, 12. Rozmnażanie, 13. Układ wydalniczy, płyny ustrojowe i wydalanie
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 61 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Forma i typ
Nowoczesny podręcznik prezentujący aktualne poglądy dotyczące nie tylko zagadnień ze sfery fizjologii żywienia, lecz także pozwalający dokładnie zapoznać się z fizjologią układu pokarmowego, jego funkcją oraz czynnością mechaniczną i hormonalną. Bardzo szczegółowo omawia podstawowe zagadnienia dotyczące wchłaniania i czynności trawiennej organizmu człowieka, a także fizjologię i czynności tkanki tłuszczowej. Porusza również problem, który jest obecnie wyzwaniem cywilizacyjnym, czyli regulację masy ciała. Autorzy omówili również zagadnienia związane z fizjologią i rolą mikrobioty. Duża część publikacji została poświęcona jakości żywienia w różnych okresach życia człowieka, a także zasadom żywienia u osób aktywnych fizycznie, sportowców i u dzieci w wieku rozwojowym. Ciekawym fragmentem książki jest przedstawienie roli nowych elementów diety, coraz powszechniej włączanych do codziennego menu, np. nasion chia, jagód goji, zielonej kawy, morwy białej, które podniesiono do rangi prozdrowotnych składowych pożywienia. Książka, omawiająca dokładnie rolę poszczególnych składowych osi pokarmowej, z pewnością będzie służyć nie tylko studentom wydziałów lekarskich, dietetyki i fizjoterapii, lecz także lekarzom i dietetykom.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej