Form of Work
Książki
(2)
Status
only on-site
(2)
available
(1)
Branch
Wypożyczalnia
(1)
Czytelnia
(2)
Author
Abramowski Michał
(1)
Czermiński Jerzy
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Subject
Bhp
(2)
Dozór techniczny
(2)
Bezpieczeństwo produktu
(1)
Certyfikacja zgodności
(1)
Choroby zawodowe
(1)
Gwarancja jakości
(1)
Inspekcja pracy
(1)
Jakość
(1)
Marketing
(1)
Medycyna pracy
(1)
Normy ISO 14000
(1)
Normy ISO 9000
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Oznaczenie CE
(1)
Państwowa Inspekcja Ochrony Środowiska
(1)
Posiłki regeneracyjne
(1)
Ryzyko zawodowe
(1)
Rękojmia za wady rzeczy
(1)
Umowa kupna i sprzedaży
(1)
Wypadki przy pracy
(1)
Zarządzanie jakością
(1)
2 results Filter
Book
In basket
BHP 2014 : podręczny zbiór przepisów / pod red. Michała Abramowskiego. - Wyd. 6 Stan prawny na 1.01.2014 r. - Warszawa : C.H.Beck , 2014. - 774 s. ; 21 cm.
(Beck Info Biznes)
ISBN: 978-83-255-5706-5
1. Przepisy ogólne; 2. Badania lekarskie; 3. BHP w różnych branżach; 4. Budynki; 5. Choroby zawodowe; 6. Czynniki szkodliwe dla zdrowia; 7. Inspekcje; 8. Kobiety i pracownicy młodociani; 9. Kwalifikacje zawodowe i szkolenia bhp; 10. Maszyny i urządzenia; 9. Prace wymagające szczególnej sprawności psychofizycznej; 12. Profilaktyczne posiłki i napoje; 13. Przepisy przeciwpożarowe; 14. Roboty budowlane montażowe i rozbiórkowe; 15. Ręczne prace transportowe; 16. Wypadki przy pracy.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 349 (2 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 349 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
ISBN: 83-7421-045-1
I. Normy ISO Serii 9000:2000: 1.Proces rozwoju norm dotyczących zarządzania jakością, 2.Normy ISO serii 9000:2000, II. Zagadnienia prawne: 1. Legislacja dotycząca bezpieczeństwa, 2. Ochrona środowiska. III. Zarządzanie jakością; 1. Organizacja zorientowana na strategię jakościową, 2. Identyfikacja celów jakościowych, 3. System jakości jako system zarządzania, 4. Działania doskonalące system zarządzania jakością. IV Organizacja działań związanych z jakością: 1. Planowanie działań związanych z jakością, 2. Organizacja działań jakościowych, 3. Ocena działań jakościowych w organizacji. V. Dokumentowanie systemu zarządzania jakością: 1. Dokumentacja systemu zarządzania jakością, 2. Rodzaje dokumentów systemu zarządzania jakością, 3. Nadzór nad dokumentacją, 4. Korzyści wynikające z dokumentowania systemu zarządzania jakością. VI. Metody doskonalenia jakości: 1. Wytyczenie celów, 2. Zakłócenia w procesach, 3. Proces rozwiązywania problemów, 4. Metody doskonalenia jakości w procesach. VII. Jakość w projektowaniu: 1. Zarządzanie projektami, 2. Metody projektowania jakości wyrobu, 3. Niezawodność. VIII Jakość w marketingu: 1. Analiza rynku, 2. Proces marketingu, 3. Polityka marketingowa. IX Przegląd umowy: 1. Organizacja przeglądu umowy, 2. Odpowiedzialność producenta i sprzedawcy, 3. Zasady zawierania umów poza lokalem przedsiębiorstwa oraz na odległość, 4. Rękojmia i gwarancja, 5. Zasady sprzedaży konsumenckiej. X. Zakup i dostawcy: 1. Jakość dostaw w ustawodawstwie krajowym, 2. Wymagania norm ISO serii 9000 dotyczące zakupów, 3. Sterowanie procesami zakupów, 4. Metody oceniania dostawców. XI Procesy produkcyjne: 1. Podstawowe terminy zarządzania procesami, 2. Kontrola jakości, sterowanie procesem, 3. Kontrole i badania jakościowe, 4. System identyfikacji i identyfikalności, XII. Sprzedaż i serwis po sprzedaży: 1. Dostarczenie wyrobu, 2. Informacje zwrotne od klientów, XIII Metrologia w zarządzaniu jakością ; 1. Polski system miar i probiernictwa, 2. Nadzór nad wyposażeniem pomiarowym i badawczym, 3. Akredytacja laboratoriów, 4. Klub Polskich Laboratoriów Badawczych POLLAB
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 658.1/.5 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again