Sorting
Source
Książki
(8)
Form of Work
Książki
(8)
Publikacje naukowe
(2)
Status
available
(2)
Branch
Wypożyczalnia
(2)
Czytelnia
(6)
Author
Gulbicka Bożena
(2)
Bereziński Mirosław
(1)
Gulbicka Bożena. Analiza spożycia żywności w Polsce i pozostałych krajach nowo przyjętych do Unii Europejskiej
(1)
Gulbicka Bożena. Cz.1 Analiza możliwości rolnictwa w aspekcie racjonalizacji wyżywienia polskiego społeczeństwa
(1)
Jarmakiewicz Jacek
(1)
Kamiński Bogdan
(1)
Klukowski Leszek (1951- )
(1)
Kwasek Mariola
(1)
Kwasek Mariola. Analiza spożycia żywności w Polsce i pozostałych krajach nowo przyjętych do Unii Europejskiej
(1)
Liderman Krzysztof (1954- )
(1)
Wrażeń Marian
(1)
Year
2000 - 2009
(8)
Country
Poland
(8)
Language
Polish
(8)
Subject
Gospodarka żywnościowa
(2)
Odżywianie
(2)
Przemysł rolno-spożywczy
(2)
Transmisja danych
(2)
Żywność
(2)
Arkusze kalkulacyjne
(1)
Drukarstwo
(1)
Dziecko niepełnosprawne umysłowo
(1)
Dług publiczny
(1)
Edytorstwo
(1)
Elektroniczna wymiana danych
(1)
Excel
(1)
Informacja
(1)
Interdyscyplinarność
(1)
Internet
(1)
Komputery
(1)
Konsumpcja (ekonomia)
(1)
Multimedia
(1)
Normy żywienia
(1)
Optymalizacja
(1)
Papiery dłużne
(1)
Polityka przemysłowa
(1)
Produkcja rolnicza
(1)
Programy komputerowe
(1)
Rolnictwo
(1)
Rozwój społeczny
(1)
Sieć cyfrowa z integracją usług
(1)
Skarb państwa
(1)
Społeczeństwo informacyjne
(1)
Systemy informatyczne
(1)
Szkolnictwo
(1)
Telekomunikacja
(1)
Teoria decyzji
(1)
Wzrost gospodarczy
(1)
Zarządzanie
(1)
Subject: time
1989-2000
(2)
2001-
(2)
1901-2000
(1)
Subject: place
Polska
(3)
Kraje Unii Europejskiej
(2)
Genre/Form
Opracowanie
(2)
Dane statystyczne
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Domain
Gospodarka, ekonomia, finanse
(3)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(2)
Matematyka
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
8 results Filter
No cover
Book
In basket
Międzyprzedmiotowe aspekty dydaktyki matematyki i geografii; Przedsiębiorczość nauczycieli i jej uwarunkowania; wykorzystanie arkusza kalkulacyjnego Excel w rachunkowości; Propozycje w zakresie łączenia treści matematycznych i niematematycznych w nauczaniu zintegrowanym; Wspomagająca rola komputera w rozwiązywaniu zadań i problemów uczniów upośledzonych umysłowo w stopniu lekkim; Użycie arkusza kalkulacyjnego MS Excel jako narzędzia pomiaru dydaktycznego na lekcjach wychowania fizycznego; Wykorzystanie technik komputerowych w zajęciach świetlicowych z dziećmi specjalnej troski; Arkusz kalkulacyjny Excel w nauczaniu matematyki w szkole podstawowej i gimnazjum; Rozwój szkoły jako organizacji uczącej się; Zastosowanie pakietu Microsoft Office w dydaktyce fizyki; Wykorzystanie komputera na lekcjach chemii; Elementy analizy i przetwarzania danych w nauczaniu gimnazjalnym; Zastosowanie technologii informacyjnej w nauczaniu przedmiotu "Podstawy żywienia człowieka"; Komputerowe wspomaganie pracy biblioteki szkolnej; Komputerowe wspomaganie nauczania matematyki w gimnazjum; Wykorzystanie techniki komputerowej do realizacji ścieżek międzyprzedmiotowych; Integracja nauczania matematyki i przyrody w szkole podstawowej specjalnej dla dzieci z lekką niepełnosprawnością intelektualną; Rola komputerów w wychowaniu dzieci i kształtowania ich postaw estetycznych; Komputerowe wspomaganie lekcji matematyki w klasie IV szkoły podstawowej; Wykorzystanie komputera w nauczaniu fizyki; Liczby Fibonacciego w matematyce i przyrodzie; Rola przyrody w kształtowaniu matematycznej intuicji dziecka sześcioletniego.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 37 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Część I: Rozwój społeczno-gospodarczy krajów nowo przyjętych do Unii Europejskiej. 1. Charakterystyka demograficzna krajów nowo przyjętych do Unii Europejskiej. Wskaźniki rozwoju społeczno-gospodarczego krajów. Część II: Tendencje w spożyciu podstawowych produktów żywnościowych. Część III: Zróżnicowanie spożycia żywności. Część IV: Ocena stanu wyżywienia ludności w krajach nowo przyjętych do Unii Europejskiej. 1. Wartość energetyczna i odżywcza spożywanej żywności. 2. Racjonalizacja spożycia żywności. 3. Spożycie żywności w aspekcie zaleceń żywnościowych. Część V: Możliwości wyżywienia w aspekcie samowystarczalności żywnościowej (surowcowej).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 338 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Część I: Racjonalizacja spożycia żywności w Polsce. 1. Zalecenia żywieniowe. 2. Zmiany w spożyciu żywności w latach 1989-2001. 3. Realizacja zaleceń żywieniowych. Część II: Jakość surowców rolnych i żywności. 1. Prawo żywnościowe w Polsce. 2. Zanieczyszczenia surowców rolnych i żywności w Polsce. 3. Monitoring jakości gleb, roślin, produktów rolniczych i spożywczych. 4. Nowe technologii. 5. Żywność utrwalana promieniowaniem jonizującym. Część III: Dostosowanie produkcji rolniczej do zapotrzebowania na surowce rolnicze i żywność w warunkach racjonalizacji wyżywienia. 1. Produkcja rolnicza na przełomie XX i XXI wieku. 2. Samowystarczalność żywnościowa Polski. 3. Produkcja artykułów rolno-żywnościowych a racjonalizacja wyżywienia.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 338 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
No cover
Book
In basket
1. Wstęp; 2. Podstawowe pojęcia w telekomunikacji; 3. Model odniesienia RM OSI; 4. Systemy telekomunikacyjne; 5. Systemy teletransmisyjne; 6. Systemy telekomunikacyjne; 7. Cyfrowa sieć z integracją usług ISDN; 8. Systemy radiokomunikacyjne; 9. Charakterystyki sieci; 10. Teoria ruchu telekomunikacyjnego; 11. Synchronizacja sieci; 12. Sygnalizacja w sieciach; 13. Przepustowość kanału
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 004 (1 egz.)
Book
In basket
1. Zmiany w przemyśle poligraficznym, 2. Dane cyfrowe, 3. Barwy w DTP, 4. Cyfrowe tworzenie publikacji, 5. Odbitki próbne, 6. Separowanie cyfrowe barw, 7. Rastrowanie cyfrowe, 8. CtP - cyfrowe wykonywanie form, 9. Cyfrowe techniki drukowania
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 004 (1 egz.)
Book
In basket
(Monografie / Wyższa Szkoła Informatyki Stosowane)
Cz.I Metodologia zarządzania długiem Skarbu Państwa w ujęciu optymalizacyjnym; Cz.II Optymalizacja emisji krajowych instrumentów dłużnych Skarbu Państwa; Cz.III Optymalizacja emisji długu w horyzoncie strategicznym oraz optymalizacja operacji na istniejącym długu.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 336 (1 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 336 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
(Podręcznik WSISiZ / Wyższa Szkoła Informatyki Stosowane)
Wstęp; Bezpieczeństwo informacji o wprowadzenie; Formalne modele bezpieczeństwa informacji w systemach komputerowych; Zarządzanie bezpieczeństwem informacji w systemach teleinformatycznych; Analiza ryzyka; Ocena systemu bezpieczeństwa teleinformatycznego; Zagrożenie dla bezpieczeństwa informacji; Przeciwdziałanie zagrożeniom dla bezpieczeństwa informacji; Porównanie mechanizmów ochrony informacji zaimplementowanych w systemach operacyjnych SCO Unix, Windows95, Windows NT4.0.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 004 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again