23787
Availability:
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 346 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia s. 225-230. Indeks.
Formatted contents note
1. Podstawy traktatowe wspólnotowego prawa żywnościowego, 2. Rozwój prawodawstwa regulującego żywność, 3. Harmonizacja polskiego prawa żywnościowego z prawem wspólnotowym, 4. Żywność-treść pojęcia jurydycznego, 5. Prawo żywnościowe a inne dziedziny prawa, 6. Prawo żywnościowe - próba definicji, 7. Prawo do odpowiedniej żywności, 8. Dobra chronione w przepisach prawa żywnościowego, 9. Bezpieczeństwo żywności, 10. Problematyka standardu żywności, 11. Podstawy naukowe bezpieczeństwa żywności, 12. System wczesnego ostrzegania i zarządzanie kryzysowe, 13. Funkcjonowanie rynku wewnętrznego produktów żywnościowych w orzecznictwie Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości, 14. Z problematyki odpowiedzialności cywilnej za szkodę wyrządzoną przez produkt żywnościowy, 15. Wybrnae obszary szczegółowej regulacji prawa żywnościowego
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again